bobkovita STOLICA s HLIENOM !?

Príspevok v téme: bobkovita STOLICA s HLIENOM !?
tonka

par tyzdnov mavam sice pravidelnu-kazde rano, no bobkovitu stolicu na povrxu ktorej je male mnozstvo hlienu,niekedy hlien vyplava hore.nie je ho vela, ale predtym som ho nepozorovala a ma to znepokojuje. xcem sa opytat, ci je to normalne,alebo patologicke,alebo preco?tiez ta zmena konzistencie stolice mi nevyhovuje,lebo xodim na WC zväčša na dvakrat,pricom druhy krat je to o cosi lepsie.ten hlien som si obcas vsimla aj ked som mala stolicu kompaktnu,tak neviem co to moze sposobovat lebo v minulosti som si ho v stolici nevsimla cize tam urcite nebol.co mi ho moze sposobovat?je to normalne?poradte ak je tu nejaky odbornik v tomto smere,alebo niekto vie. dakujem. /inak trpim aj naduvanim ale to uz dlho predtym/

tonka

Ivka 1,
a do kedy? nemam ist na nejake vysetrenie? myslelasom, ze creva sa cistia castejsou hnackovitou stolicou a nie tvrdou s hlienom?

RNG

Tonka, toho aloe je tam primalo na nejake vacsie ucinky. Ini tam davaju ine latky, tiez v malych mnozstvach hlavne FOS(fruktooligosacharidy), tiez dobre.

Ivka 1

Tonka tak to je min. 2,5 - 3 l tekutín za
deň? Ak áno taj je to ok. Pravdepodobne potom prechádzaš zmenou - upravuje sa Ti
stolica, čistia sa črevá.

veronikaa

to psylium, ak pijes vela tekutin tak ma laxativne ucinky/lebo viac napuci a vytvara objem-a tlak na crevo, co reflektoricky zvysuje crevnu peristaltiku/, ak malo, tak zatvrdzuje stolicu, co moze viest v extremnych pripadoch k obstrukcii creva.bobkovita stolica svedci o znizenom prijme vlakniny a tekutin, alebo vypotis viac tekutin.odoruca sa zvyseny pitny rezim a psylium.ten hlien, nemal by tam byt, ale je to zrejme sposobene tym ze tvrda stolica drazdi crevo.ak je krvavy, vtedy je to varovny priznak.ak vyskusas to psylium a sa to neupravy do tyzdna, skus sa poradit s lekarom.

RNG

Hrusky obsahuju trochu pre nas nestravitelnych sacharidov, podobne ako niektore zeleniny, ktore ale v crevach vedia bakterie skvasit-z toho naduvanie a vacsi tlak na vyprazdnovanie.

jas

To psyllium mám vyskúšané a mám s tým dobré skúsenosti. Mňa v poslednom čase trápi tzv. ceruzkovitá stolica (zmenšený priemer)a je jej pomerne málo naraz, hoci na veľkú takto chodím aj 3x denne. Neviem, či to môže byť z hrušiek, v poslednom čase som ich dosť pojedla, aj ma nadúvajú.

dada

Teda apoň by si nemala mať. Ale to zistíš, až keď to vyskúšaš.
Nie je to až tak nákladná záležitosť.
okolo 200,- sk, záleží od gramáže.