bojim sa maturity

Príspevok v téme: bojim sa maturity
janka22

Ahojte!Strasne sa bojim maturity. Mam ju mat tento rok (teda skolsky) a neviem sa zbavit toho strasneho strachu. Kazdy den mi je do revu. Vobec neviem odpovedat na otazky typu: Na ako skolu chces ist?...a vobec si neverim. Proste mi je nerealna predstava, ze to zvladnem...hoci sa ucim dobre. Moji rovesnici si uzivaju zivota a ja doma depkarcim.Je to v poriadku?

identity

neboj sa, zmaturujes. kazdy sa bal. je to normalne. ono to aj tak v skutocnosti nie je take dolezite, ake sa zda byt. ale na to prides az neskor. su ludia co sa na nu takmer vobec neucili a presli. oni ta radsej nechaju prejst akoby sa mali v septembri znovu trepat na skusku kvoli niekomu kto este nezmaturoval. budu ti pomahat, davat ti pomocne otazky a volako sa chytis. samozrejme, ze musis nieco vediet, uplne zadarmo ti to nedaju, ale ak sa budes aspon trochu ucit, tak urcite prejdes. to, ze nevies na aku skolu chces ist je OK. to nevedia ani tvoji spoluziaci na 100% kam si podaju prihlasku. ved casu mas este dost. hlavne sa nestresuj. drzim ti palce.

lilotka

Neblázni. Ja som maturovala v máji a tiež som sa strašne bála. Keď som išla na akademický zo SJ som nevedeľa ani ceknúť, z NJ som vedela tak 6 otázok a z odborných takú štvrtku a v pohode. Síce som sa celý akademický učila poctivo ale zvládla som to výborne. Vôbec sa nemáš čoho báť. Hrozne pomáhajú.

dodka

janka ja som sa tiez straaaaaasne bala a tiez som bola dobra ziacka. Ale teraz s odstupom casu musim povedat, ze mi ten strach bol na osoh. Naucila som sa za ten rok strasne vela, hlavne z nemciny, a maturita bola v pohode. Akurat na slovencine som uplne pohorela a veru som si aj poplakala, ale ucitelom ma bolo asi luto lebo mi dali aj tak 1...ked vedia ze si dobra ziacka, tak ta podrzia. Zrazu bolo po vsetkom a ja som asi 2 tyzdne nemohla uverit tomu, ze som to prezila :D takze uc sa a vela stastia :)

juju

ahoj, chapem co citis. maturovala som pred 2 rokmi ako prvy rocnik vobec co mal novu maturitu. a vobec nie som jednotkarka. Strasne som sa bala, predstavovala som si ake to bude ked vyjdem z tej triedy a poviem ze ma vyhodili. neboj sa, naozaj. My sme museli mat aj prirodovedny predmet a geografia sa tam neratala. cize chem, bio, mat alebo fyz. najhorsie predmety. Vybrala som si biolu a to ti poviem, ze na mature som vytiahla taku otazku, ze dodnes neviem ani jej nazov. Nepovedala som ani slovo. FAKT. trepala som odveci hovadiny z inych otazok aj ked som vedela ze to tam nepatri. A zmaturovali sme.. vsetci. NEBOJ SA, STRACH JE NORMALNY. systematicky sa pripravuj, urob si napr casovy rozvrh co sa kedy budes ucit. napr v pondelok dve otazky slovina a pod. a skola? ani ja som nevedela. nakoniec som si vyberala skolu podla mesta. sadli sme s kamoskou a dohodli sa ze ideme do trnavy lebo to je od nitry akurat:-) sli sme na taku skolu kde brali bez prijimaciek a bolo. A v priebehu roka som zistila kam chcem ist, podala som si prihlasku a sla som na prijimacky. Takze som bola dvakrat prvacka a vobec som o nic neprisla, ziskala som novu skusenost a a viem ze som sa rozhodla spravne. tak ziadne stresy, zivot ti neujde:-) a to osvietenie, co so skolou pride:-)

monika19

neboj sa zmaturuješ to maš iba teraz taky pocit ja som ho mala tiež. Bala som sa že ako jedina nespravim a čo sa stalo spravila som a poviem ti nie je to take strašne ako ti to hovoria. Je to lahke ty učitelia ta tam určite podržia ako aj nas podržali ale pst. :) Budem ti držat palce

alexea

moja...ničoho sa ty neboj-nie je v záujme učiteľov,aby na maturách "potápali" žiakov-ste predsa ich vyzitka!...a pokiaľ nevieš na akú školu ísť-zváž si,čo ťa zaujíma,čo ťa baví,v čom si dobrá ;) a trošku nechápem tvomu tvojmu "učím sa dobre,ale vôbec si neverím..." ber si príklad zo svojich priateľov,tiež si užívaj života,a nestresuj sa zbytočne pre jedne matury,,,hlavne,ked prídu až v máji!neboj,všetko bude dobré!hlavu hore a usmievaj sa,veď s úsmevom ide všetko ľahšie!

škola

ahoj janka22! aj ja som to tak prežívala, a myslela že ja budem tá jediná ktorá nespraví maturitu, a dokázala som to na čisté jednotky, učila som sa ako sprostá, lebo som mala aj mám ťažký rozum, ťažko sa učím. Ale mám to už za sebou. Iba jedno som pochopila, je jedno na akú známku zmaturuješ, dôležité je aby si to mala. Prácu si nájdeš aj keď budeš mať trojky. Keď máš protekciu. Ja mám takú skúsenosť. Hovorím som zmaturovala na čisté ale normálnu prácu som našla iba po 3 rokoch. A veľa mojich rovesníkov hoci to zvládli oveľa horšie ani ešte nevyšli zo školy už mali prácu, lebo maminka a tatinko poznali toho a toho riaditeľa alebo vedúceho. Takže neboj zmaturuješ aj keď to nebude na výbornú. Na známku sa nikto nepozerá.