odhalené kŕčky zubov

Príspevok v téme: odhalené kŕčky zubov
kučeravá barbara

mám problém s odhalenými kŕčkami zubov. Umývam si ich aj 3x denne, niekedy viac. Ťahy zubnou kefkou od ďasien k zubu a nepomáha to.Elektr.rotačnú kefku vraj nemám používať, lebo to problém zhoršuje. Avšak len po nej som mala pocit, že zuby sú dokonale umyté. Niekedy si mechanickou kefkou umývam zuby aj 4 minúty, a keď si prejdem nechtom po zube pri ďasne, stále tam mám povlak.Už neviem, ako umývať. Tvrdú kefku používať nemám, používam médium a kupujem si aj dve na striedačky. Kvalitné. Problém začal pred používaním elektr.kefky. Dnes mi lekárka odporučila použit zubnú vodu, vraj má dobrý vplyv na odhalené kŕčky. je to pravda? Máte skúsenosti? Lebo ja už neviem čo robiť. Máte nejaký patent? Počula som, že lekárka môže natrieť niečím zuby a nechať pôsobiť, a je to vraj proti odhaľovaniu kŕčkov. Mne to ale nenavrhla keď som sa pýtala čo s tým.
Ďakujem za rady.

panika

elmex gel a nechat posobit (+ zelena pasta Elmex alebo Sensodyne F-zabera velmi rychlo. A hlavne si treba kupit SOFT kefku

aljoska

Existuje nejaká vodička,ktorou sa potierajú odhalené krčky.Mne to raz urobila jedna známa zubárka na pohotovosti ale moj zubár mi to tiež nikdy nespomenul.Skús sa na to opýtat lekárky.

Ivka 1

Na odhalené krčky zubov je veľmi dobrá zubná pasta z aloe s propolisom. Sťahuje
a lieči ďasná, tým sa odhalenie krčka zmenšuje, ďasná nekrvácajú a zároveň táto
zubná pasta rozpúšťa zubný kameň. Pasta je
vhodná aj ako prevencia pred paradentózou.
Viac na maile.