Hnusná :-(

Príspevok v téme: Hnusná :-(
kletra

Možno že sa vám to bude zdať hlúpe, ale niekedy sa cítim byť taká hnusná, skúpa. Vyplýva to z toho, že oblečenie kupujem iba ja, zo svojej výplaty, no a keď tie veci chce zobrať moja sestra, tak mi to vadí. Nechcem jej to povedať, ale hrozne mi to vadí. Najradšej by som jej to ani nedovolila. Pritom ju mám hrozne rada, aj ona mňa, neviem z čoho to je. Nepochopte to tak, že som taká bezcitná, že vidím iba materiálne veci, to nie. Neviem, prečo to tak cítim. Aj vám sa to stáva? Možno, keby som vedela že nemá nato, keby nevedela z čoho kúpiť, ale svoje peniaze minie iba na cigarety, na priateľa keď si idú niekde sadnú. Aj mne by to bolo jednoduchšie keby som mohla odložiť celú svoju výplatu, a nosila čisto sestrine veci. Fakt som taká zlá?

micilka

asi zla - nic si z toho nerob, sama vies, ci si to mozes dovolit - chodit do restiky, ak by si aj sla, tak potom by ti mozno to jedlo nechutilo, lebo si tam isla proti voli. Nech ta to netrapi,ale viem sa vzit do svojej koze. raz za cas kup nejaku drobnost - cojaviem cokoladky a ponukni tie, co si o tebe myslia, ze zgrlosis

kletra

Až tak veľa nepotrebujem pre seba, vždy to miniem na kozmetiku, na oblečenie, viem tie peniaze by som mohla odložiť a šporiť, ale radšej dám domov. Máme aj dosť veľa pôžičiek, a to aj treba splácať, a chcem rodičom pomôcť, sestra má novinový stánok, a vôbec nedáva toľko, čo získa, to hneď investuje do tovaru, alebo určite veľa minie aj na cigarety, vôbec nevidím do je účtovníctva že aké má tržby, či by z toho sama vyžila, ale skôr ešte rodičia dávajú jej, ako naopak

asi zla

aj o mne hovori par kamosiek,ze ani korunu nepustim z ruky.ale ja mam na to dôvody,nemam tolko na minanie,nemam pracu a ani rodicia nie su taki bohati aby mi davali.vraj nepojdem na obed do restiky a oni chodia.ja sa radsej najem doma,preto som skupa asi. pravda je,ze radsej si kupim nejaky keks ci dobosku ako by si isla na obed do restiky.nemam na to.kamoska mi povedala ze ani ona nezaraba a ide sa tam najest.ale ja som k tomu nebola vedena,vzdy sme si nosili stravu so sebou ked sme niekde isli,po restikach sme nechodili.takto ma posudzuju lebo som slobodna a keby som mala rodinu tak by mi to asi uznali,ze nemam nazvys. ale ja nemam ani takto.na zmrzku ci malinovku idem,no radsej investujem do niecoho na oblecenie,to je podla mna dôlezite nechodit naha.to kupit musim,ale najest sa fakt mozem doma za lacnejsie.
uvazujem zle? uz neviem ci som nenormalna ked mi toto vycitaju.

kletra

Máš pravdu kitti, ale veríš či nie,vkuse mám zlé svedomie, cítim sa tak mizerne, keď si niečo kúpim pre seba, keď sa mi niečo zapáči,a kúpim si, no a už sa nezvýši kúpiť dajakú drobnosť domov. Nemala by som to cítiť veď 7000 dávam domov, ale predsa :-(. Ale si zlatá, a ďakujem že si to všetko napísala

kitti

Ty robis pre tie peniazky a su len tvoje.Peniazky by mali cloveka tesit,spravit zivot pohodlnejsim a lachsim.Samozrejme ak mozes,tak mas pomahat aj inym,ale stale by si mala byt prva ty.Potom ked budes mat rodinu,deti sa to zmeni,ale dovtedy si treba uzivat.Ked uz niekto ma rodinu,nie kazdy si moze dovolit to,co este za slobodna.Tak dovtedy si uzivaj,kupuj si co mozes a hlavne si to uzi ty,aby si vedela,preco robis.
To nie je skupe....

kletra

Nie ani nechcem, ani nebudem. Keď si niečo kúpi tak rifle,alebo niečo čo ja nemôžem nosiť, lebo tričká nosíme rovnaké, ale jej nohavice by mi boli veľké. Už som aj nad tým rozmýšľala že keby sa rozhodla odsťahovať k priateľovi, neviem-neviem koľko veci by brala so sebou. Fuj tak hnusne sa cítim kvôli tomu

kitti

Asi musis pockat,kym sa vydas a odides z domu,alebo ona.
A uz si jej nieco take naznacila,ze by si uz mohla nieco konecne kupit aj ona?

kletra

Som rada že necítim to len ja! Vieš keby aspoň sem-tam kúpila dačo pre nás. Ale skoro je to na nule. Nikdy nič. Iba všetko čo je moje spolu nosíme. Možno že aj z toho je, že sa chcem vkuse pekne obliekať, dačo nové kupovať, lebo kým sme chodili do školy, mali sme aj pôžičky, nemala som nikdy nič pekné, ako moje spolužiačky. Iba jednoduché tričká, pamätám sa že v prvom som ani rifle nemala iba obyčajné nohavice. Mne to vtedy nevadilo, vedela som že nemáme nato. A NIKDY som to nevyčítala rodičom že prečo ja nemôžem flancovať, "predvádzať sa". A teraz keď robím, asi to musím dohoniť. Mám iba 5000 Sk na každý mesiac, zvyšné dávam rodičom, no a z toho musím veci nakúpiť, kozmetiku, šošovky, a niekedy z toho ledva výjdem. A preto, keby aspoň sem tam dačo kúpila. Nechcem jej to ale povedať, nechcem jej ublížiť, uraziť ju, lebo je HROZNE dobrá čaja, dala by svoje srdce, a preto NECHCEM aby som to cítila, ale nemôžem zato :-(

kitti

Aspon nie som jedina.Neviem,ja to mam zase podla nalady-asi,ze niekedy by som dala vsetko co mam a niekedy lutujem dataj"korunu".
Ja radsej davam takym,ktori si to zasluzia,ktori na to nemaju.
Kletra aj ja lutujem od tych ktori na to maju,len je im jednoduchsie pozicat si ako si kupit.Im potom zostanu peniaze na take veci,na ktore nam nie.
Neviem,som skupa aj ja?