Ahojte, je tu prosím niekto, kto trpí epilepsiou? Ozvite sa mi prosím na mail renata_b@zoznam.sk. Vďaka.
Epilepsia
Ahojte, chcem sa len spýtať, kto z Vás užíva Depakine Chrono a ako často. Ja užívam tieto lieky každých 8 hodín jednu tabletku. Mali ste počas užívania Depakine záchvat? Ja po troch rokoch a neviem, prečo. Prosím, píšte, aj na anna.bordacova@zoznam.sk. Andula
Ahojte, mne začala epilepsia počas 2. tehotenstva. Nasadili mi Timonil, potom namiesto neho trileptal, ale už skoro 2 mesiace mám Depakine Chrono, lebo karbamazepín mi zle robil na imunitný systém. Ale zrovna včera - 27.12. som dostala záchvat. / po troch rokoch/ Tiež mám EEG negatívne. Je možné, že Epilepsia súvisí nejako s alergiami? Ja som dlhé roky držala diétu /pele+potraviny/, a v poslednej dobe som začala jesť rajčiny, orechy. Môže to mať súvis? Ďakujem. Andula
napísala som ti na tvoj mail
Je to Keppra. O niečo novší preparát od Depakine. Nemám žiadne vedľajšie účinky, momentálne bez záchvatov. Som zo ZA, takže nič.
Inak, neboj sa. Ja som to vzala tak, že sú aj horšie choroby a zmierila som sa s tým. Dodržiavam životosprávu, žijem plnohodnotný život a môžem povedať, že som šťastná.
Tvoj syn to určite nemá ľahké. Viem sa vcítiť do jeho kože. Ja som mala 1. epi záchvat v 19-stke a už 3 roky beriem antiepileptiká. Zo začiatku je to dosť na psychiku ale som naštastie stabilizovaná - bez záchvatov. Chcela som vedieť čo najviac - prečo práve ja, čo to vlastne epilepsia je. Sú o tom dosť skreslené predstavy. Čo - to som si naštudovala, tak sa pýtaj.