Epilepsia

renata 111

Ahojte, myslíte si, že sú záchvaty častejšie cez leto, kedy sú vysoké teploty alebo cez zimu? Vďaka za odpoveď Renata.

andula

Ahojte, chcem sa len spýtať, kto z Vás užíva Depakine Chrono a ako často. Ja užívam tieto lieky každých 8 hodín jednu tabletku. Mali ste počas užívania Depakine záchvat? Ja po troch rokoch a neviem, prečo. Prosím, píšte, aj na anna.bordacova@zoznam.sk. Andula

andula

Ahojte, mne začala epilepsia počas 2. tehotenstva. Nasadili mi Timonil, potom namiesto neho trileptal, ale už skoro 2 mesiace mám Depakine Chrono, lebo karbamazepín mi zle robil na imunitný systém. Ale zrovna včera - 27.12. som dostala záchvat. / po troch rokoch/ Tiež mám EEG negatívne. Je možné, že Epilepsia súvisí nejako s alergiami? Ja som dlhé roky držala diétu /pele+potraviny/, a v poslednej dobe som začala jesť rajčiny, orechy. Môže to mať súvis? Ďakujem. Andula

renata111

Mala si záchvat odkedy užívaš lieky? Ja som vkuse v strehu,či to nepríde.... ako sa u teba záchvaty prejavovali a kedy? prepáč,že sa tak podrobne pýtam, ale chcem vedieť čo najviac.....vďaka.

jullly

Je to Keppra. O niečo novší preparát od Depakine. Nemám žiadne vedľajšie účinky, momentálne bez záchvatov. Som zo ZA, takže nič.
Inak, neboj sa. Ja som to vzala tak, že sú aj horšie choroby a zmierila som sa s tým. Dodržiavam životosprávu, žijem plnohodnotný život a môžem povedať, že som šťastná.

renata111

Môžeš mi napísať ako sa volajú lieky, ktoré berieš? Odkiaľ si? My z BA.... Chcela by som sa aj osobne s niekým stretnúť.... Je to ťažké pre nás všetkých.... zdalo sa mi, že sa mi zrútil svet.

jullly

Tvoj syn to určite nemá ľahké. Viem sa vcítiť do jeho kože. Ja som mala 1. epi záchvat v 19-stke a už 3 roky beriem antiepileptiká. Zo začiatku je to dosť na psychiku ale som naštastie stabilizovaná - bez záchvatov. Chcela som vedieť čo najviac - prečo práve ja, čo to vlastne epilepsia je. Sú o tom dosť skreslené predstavy. Čo - to som si naštudovala, tak sa pýtaj.

renata111

Ďakujem, že si sa ozvala....Mám syna, má 16 a včera mu doktorka potvrdila epilepsiu. Ako sa u Teba prejavuje? Berieš lieky?