ahojte..prosim vas, mate niekto skusenosti s tymto psikom? pocutalis me uz mnozstvo literatury a podobne, psika sem este nemali a chceli by sme prave tuto malu civavu..
viete niekto o tom aku am povahu a podobne? myslim skor z vlastnej skusenosti..
dakujem
Civava
prosim vas co znamena ak je civava nevhodna na chov? moze to znacit nejaku vadu?
ked ma pes papiere tak to nie je len o vystavach, a vystavy nie su tyranie, prave naopak ked sa to neprehana je to zaujimavo straveny den, pes pri tom netrpi (trpi vtedy ked ma clovek viacero psov ktorch ide vystavovat a su natlaceni v prepravkach) no ked ides len skusit co a ako psik moze spoznat inych psov, ty sa porozpravas s majitelmi civav, a casto pes ktory chodi na vystavy si zivot uziva viac nez pes v panelaku, ktoreho jediny zivot je kus travicky pred panelakom a inac mat psa s PP je to fajn, pretoze vies presne kto su rodicia stenata, mozes spoznat matku, niekedy i otca a podla ich povah si predstavit povahu stenata, i velkost a vahu...
TRINITY, ked ma podkus a nestoja jej usi, tak to nie je cistokrvna civava ale krizenec civavy a to sa ti pri papierakoch nestava
prvy den je vzdy dost tazky pre stena ale stena si potom uz pomaly zvykne, takze nic strasne, no je potrebne hafana nechavat i sameho doma, iste nie hned na 10hodin, ale postupne, lebo vo vyssom veku sa to tazsie uci
kazdy pes si zvykne a 13 tyzdnov nie je vela, mojho terajsieho psika (cavalier) som si brala ako stvormesacneho, ak nemal i viac , teraz ma pat rokov
neviem aku mas misku, no je dobre, minimalne od zaciatku davat papat na nieco nizsie
mno uz som si vybrala len mam este dve otazocky:
1.) je pravda ze je vada ked ma civava spicate uska?
2.) nechcem vacsiu len taku malu ta moja bude ma 3 mesiace a 1,10kg? je to dost ked cem malicku?
Vola sa Dolfy..a robime si srandu ze krycie meno adolf, trhac achyloviek:D
moj ma 1.1 kila..bude mat do 1.5..;)
na ten zachod? no odkedy ho mam, cize od stvrtku..cika tam uz sam, ze tam ide a vycika sa ale kadi najradsej vselikad.e.ale uz viem, ze ked zacne lietat jak beny po byte tak hlada miesto a najlepsie niekde kde je sam..tak ked ho vymaknem, odnesem ho rychlo rychlo tam a potom ho vychvalim..;) ale no zatial celkom oki
a ako dlho uz ho ucis na ten zachod?
ja som si na internete vyhliadka dve krasne civavky psickov:-) mozem ti poslat foto ak chces:) obe maju 13 tyzdnov...tak som chcela vediet ci je to optimalne na vzatie alebo sa bravaju skor...chcem aby si totiz zvykol u mna od malicka aby som bola s nim:) takze teraz vyberam z nich dvoch:) ozaj tvoj kolko vazi?:) ake si mu dala meno?:))))
hehe, no tak tento nas bude mat 13.9. 3 mesiace..a je mrte zlatucky, pomaly sa aj uci cikat tam kde ma..len enchce poriadne z tej misky papat:( neviem, ci sa mu nepaci alebo co..
Niki, a ty ako pokracujes s tvojou civavkou? volala si tej pani?
A my sme ho brali, keď mal 7 týždňov, prvý deň bol strašne vyvalený a vyplašený, ale myslím, že večer si už ani nepamätal, že mal nejakú mamu a sestru...
teda táto téma frči :-) čivavy sú asi populárne. Moja má podkus a nestoja jej uši, je trošku väčší ako väčšina čiváv, ale je proste tak krásny, že ľudia sa ma pýtajú, či je živý alebo plyšový keď ho mám na rukách... fakt je to milé stvorenie, za nič na svete by som ho nemenila. Ani papiere by som na neho nechcela, lebo týrať ho chodením po výstavach, to teda nie... nech má niečo zo života
myslim ze v 8mom tyzdni..alebo teda po osmom..ale niekotri davaju az po 10tom