Ranka na krčku

Príspevok v téme: Ranka na krčku
kiki

Ahojte, potrebovala by som poradiť pre pokoj v duši. Mám ranku na krču asi rok - dva, chodím pravidelne raz za 1/2 roka na prehliadky. Pri poslednej prehliadke mi lekár povedal, že sa mu tá ranka nepozdáva - mám macmiror 12. Moja otázka : počula som o spôsobe odstraňovania ranky zmrazovaním. Je ešte nejaký iný spôsob (operačne alebo inak)? O zmrazovaní som už čítala dosť a myslím, že to nie je až také hrozné. No mám však strach, ak mi to budú robiť inak. Nemôže to ovplyvniť plodnosť?

3s

Ranku/polyp/na krcku mam uz dlho.Zhruba pred 10rokmi som bola na zmrazovani,pred 3 rokmi mi to operacne \"vystikavali\"a teraz to mam znovu o priemere cca 1/2cm.Mam pocit,ze mi to stale mokva,mavam zapachajuci vytok,napriek tomu lekar tvrdi,ze to nie je alarmujuce,co si zase ja nemyslim.Caka,kym sa to nezvrhne a potom pride s navrhom vsetko vybrat von?

orešanka

Tak mám konečne výsledky z tej Banskej Bystrice. Nakoniec sa zistilo, že som mala nejakú skrytú mykózu, ktorá spôsobila zmeny v štruktúre ranky. Nie je dokonca potrebné, aspoň zatiaľ, ju ani ošetrovať. Takže zostávam pri kontrolách raz za pol roka a dostala som antibiotiká na preliečenie. Po dobratí liekov uvažujeme s manželom o druhom bábetku tak uvidím.
Mima, to závisí od výsledkov cytológie ale ja mám IIa (čož je dobrá) a aj tak mám chodiť 2x ročne.

mina

Ahojte, ja mam tiez rovnaky problem s rankou na krcku maternice. Chodievala som na prehliadku 2x rocne, ale potom som zmenila lekara a ten hovori, ze staci 1x rocne. Ranka je zevraj dost velka. Myslite si, ze staci 1x rocne??

orešanka

Čau Kiki.
Mám rovnaký problém. Ranku mám už dlhšie a tak isto som chodila na pravidelné prehliadky 2x ročne. Vďaka veľkej strate krvy počas cyklu mám hraničnú anémiu a môj lekár mi chcel odporučiť vnútromaternicové teliesko a tak ma poslal na konziliárne vyšetrenie, či je to vďaka tej ranke vlastne možné. Bola so v Banskej Bystrici a tam mi onkogynekológ povedal, že sa mu to nepozdáva a podľa výsledkov, ktoré budem mať až v auguste by mi vraj odporučil ošetrenie. Obávam sa však že nebude postačovať zmrazenie a budú my to musieť vybrať pomocou elektrokoaguačnej slučky. Tiež sa obávam ale plodnosť by ti to nemalo ovplyvniť vzhľadom na to, že ten lekár so mnou hovoril o druhom bábetku.Dúfam, že ti to aspoň trošku pomohlo a ak by si chcela môžem ti napísať meno toho lekára a kde ho najdeš. Bol veľmi ochotný a príjemný.