Cawte,nikdy som si nemyslela,ze ma moj problem dozenie az sem,ale casto mam nafuknute brucho,strasne citlive a bolave,velmi zapachajuce a hlucne vetry,hlavne vecer,strasne zdravo sa stravujem,momentalne skusam aj DIDU,ale nejak asi nepomaha,kto ma podobny problem,alebo radu??
TRAPAS- vetry
a zavarana cvikla ma na toto aky vplyv ????
ten Betain HCL sa da kupit v nejakej forme preparatu? ci ako ju mam dostat do tela ?
Vo viacerych temach som spomenul, ze casto problem kvasenia v zaludku a s tym spojenen paly je len dosledok vylucovania sa malo kyselin a enzymov.
Pri dostatku kyselin nemozu kvasne bakterie pracovat.
Spravne natravene jedlo sa zacne absorbovat uz na zaciatku ternkeho creva(sacharidy a cukry), takze na konci tenkeho a v hrubom uz sacharidy nie su prakticky vobec a nema tam co kvasit.
Zapachajuce vetry su z hnitia bielkovin, cize potrebujes nielen Betain HCl v zaludku, ale aj nejake proteolyticke enzymi(bielkovinne) napr enzymi z papaje alebo ananasu(bromelain)Su aj rozne zmesy, informuj sa v doplnkovych obchodoch.
Z prirodnych stiav napr cerstvo vytlacena stava zo surovej cvikle(enzymi sa nicia zahriatim nad 50stupnov celzia), 1/4 deci s kazdym jedlom
Ja som pocul aj o pripadoch,kedy mal clovek v sebe tolko plynov,ze napokon doslo k samovznieteniu a ten clovek vlastne vybuchol.Dufam,ze tak neskoncis.
zuzi-dik,to si kuknem,ja hlavne potrebujem nieco,aby sa zo mna neuvolnovalo tolko plynov....
to sú lieky volne dostupné v lekárni, u nás to stojí okolo 200sk za jedno balenie a je tam 30 tabletiek. Vtej tabletke sú mineráli, vitamíny a probiotické kultúry. Ja si to už presne nepametám ale je to na viac vecí. Aj na problémi s akné,treba si prečítať leták.
zuzanas- moja a ten bion 3 je co vlastne? bo som teraz riadne prachy za tu didu dala,ale neviem ti...brucho nemam az take nafuknute po nej,ale stale vetry,je to strasne neprijemne :(
lekar povie,ze mam psychicke problemy....alebo mi predpise nieco proti anfuknutemu bruchu...ale to nezabera,by som potrebovala a si nieco ,co by to uplne odtrannilo,aby sa tie plyny vstrebavali v tele....
no ja som mávala problémy, ale menšie. Papávam Bion 3 a nemám žiadne problémy zo zažívaním ani s vetrami.
Predpisuju sa na to lieky.Treba zajst za lekarom a povedat mu o svojom probleme.