BIela ryza

dada

Monika, ja som držala pár krát ryžovú diétu, pri ktorej som jedla iba bielu ryžu, zeleninu a ovocie(lebo hnedú neznášam) a schudla som z nej. Takže v primeranom množstve ju môžeš jesť.

thami

monica, ja nemam rada diety..chodila som do jedneho studia a tam mi vsetko podrobne vysvetlili a ani jedna dieta neni trvala a newiem ci je zdrave nieco jak zmrzlina abo cokolada ci co to tam je v tej "diete"na veceru..tak ci tak sa vratis k norm. stravovaniu. najlepsie je jest zdravo a vobec ti nemusi skrkat v zaludku pritom...a schudnes..
napr.

-odkaz odstránený-

ale ci uz to zacnes drzat alebo nie, tak drzim palce...

flower

biela ryza je stale prednostne konzumovana, pravdepodobne z estetickych dovodov, i ked z vyzivovo - fyziologickych dovodov uz nema ziadny vacsi vyznam. Tato ryza prichadza napr. o 67% vitaminu B3, 80% vitaminu B1, 90% vitaminu B6, o polovicu manganu a fosforu, 60% zeleza a o vsetku dieteticku vlakninu a esencialne mastne kyseliny. jej jedinou vyhodou je dlhsia skladovatelnost - 1 rok, zatial co hneda ryza len ½ roka.

thami

100g ma asi 370 kl. pri diete urcite nie je vhodna ryza, cestoviny ani zemiaky. ked uz, tak radsej naturalna ryza, lebo biela ma vyssi glyk. obsah a viac energie, cize ak jej nezies veela, budes hned hladna.Teda nebude to ani ozajstny hlad,ale ryzovu dietu neodporucam - moc narocne, nechutne, nudne a neucinne. Ak schudnut, tak zmenit uplne stravovacie navyky. Ziadne diety! ...

smejko

chorobu beri-beri vyvolava nedostatok vitaminu B.No nedostatok ako nedostatok...je to skor ak organizmus nema ani mg becka...A ryzu jedz aka ti chuti ak ti natural nechuti nenut sa do toho..Obe su v podstate zdrave akurat ze natural ma vyssi obsach mineralov a priberat sa z nej nepribera...ak nezjes kilo denne

ryza

aky je rozdiel v obsahu skrobu medzi bielou a hnedou??tu ide len o zachovanie supky/zdroj vitaminov /a vlakniny u hnedej ryze/.ryza neobsahuje velke spektrum vitaminov, akurat tak b skupina anejake mineraly.jednostranne konzumovanie ryze preto moze vies k hypovitaminoze niektorych vitam.ktore ryza postrada a k chorobe beri-beri