Ekzém na tvári

Príspevok v téme: Ekzém na tvári
malebobo

Chcela by som vas poprosiť o radu.Moja mama 49 asi pred pol rokom sa jej v okolí nosa vyhodili maličké červené pupienky, ktoré sa jej rozšírili po celej tvári teraz sa to šíri aj na krk.U kožnej jej nič nezaberá, žiadne mastičky, ked sa spotí jej tvár sa len zhorší, bola na alergologii, zistili jej alergie na roztoče a potraviny. Z krvi jej zistili vysokú sedimentáciu, následne jej zobrali výter z nosa a zistili jej bakteriu corynebacterium. Lekár jej nasadil antibiotiká, kožná xyzal.Mama je už z toho fakt velmi zúfalá, tak prosím niekoho o radu kto má /mal podobný problém. čokolvek si da na plet hned sa jej to zhorší, pomáhalo jej zmrazovanie takutým dusíkom,ale už nemá chut už chodiť stále po doktoroch, pleť má fakť samý červený pupienok.Poradte prosím. ak máte nejaký kontakt na nejakého liečitela ozvite sa.

PICNIK

Výmena kože trvává v priemere 30dní podľa jej hrúbky.
Excelentné výsledky sa dosahujú pri odľahčení trávenia:
1.:pri užívaní ľanového oleja na lačno (min. 20 min. pred jedlom)
jednu polievkovú lyžic.
2.: strava nastavená podľa krvnej skupiny (konzumácia vysoko stráviteľných potravín vhodných pre krvnú skupinu aspoň v objeme 80-90% prospešnej potravy)
3.:6 týždňov piť na lačno 1,5l vlažnej prefiltrovanej vody cez aktívny uhlík BRITA ( rýchlejšia obmena krvi).
4: nepiť min. 20 min. pred jedlom a 45 min. po jedle, dodržiavať pitný režim v dennom objeme 90% čistá voda.
5: dodržiavať 2-3 hodinové prestávky medzi jedlami (podľa skonzumovaného množstva jedla).

Po 4 - 5 týždňoch 80-90% postihnutej plochy zmizlo.

UVEDENÝ REŽIM SI VYŽADUJE PEVNÚ VÔĽU A DISCIPLÍNU.

dankazpoprad

Dobry den chcela by som sa opytat co robit v pripade sucheho exemu na tvari. Mam 17 rokov a bujujen s tym uz vyse pol roka. Od navstevy koznej lekarky sa mi plet rapidne zhorsila. Predpisala mi rozne kortikoidne maste ktore sa bojim pouzivat potom jarisovu vodu a nejaky avene krem po ktorom mi plet horela.Tvar a krk ma skriabe a pred tym ako som zacala pouzivat aderma krem som mala pokozku farbou podobnu paradajke. Flaky v okoli oci ocnych viecok celeho krku licnych kosti a pod nosom mi sice zbledli o par odtienov ale stale mam plet ruzovu a este sa mi na nej vytvorila sucha supinata koza. Krem mi uz nepomaha a pouzivam uz len niveu. Na plet beriem este probiotika. Neviem ci je exem prejavom toho ze som alergik ale alergiu mam odkedy sa pamatam a exem som dostala az teraz. beriem nanu rupafin. Pred troma dnami som bola na testoch u alergologa a nemam ziadnu potravinovu alergiu aj ked nie vsetko mozem jest. A vsetko na co som alergicka som bola alergicka aj predtym a ziaden exem som nemala...niekde som citala ze nieje dobre pre ludi s exemom ak su v zafajcenom prostredi aj ked fajcia alebo sa len dlho sprchuju je to pravda? A je mozne ze makeup spomaluje uzdravovanie pleti? Mala som obdobie experimentovania kedy som nejedla ziadne ovocie a zeleninu a plet sa mi zlepsila. Na uplne svetlulinku ruzovu a az na tu supinatu kozu to bolo celkom znesitelne. Supin som sa snazila zbavit aj pomocoi peelingu ale bezvysledne. Bola by som rada ak by ste mi dali nejake tie rady... Vopred dakujem

alena321

Tiež som mala na tvári exem ale asi nie tak veľa ako vaša dcéra. Kožna skušala všelijaké mastičky, ktore veľmi nepomahali. Nakoniec mi pomohol krem Advantan /mastný krem/ a na to som si dala ešte čajovu tyčinku od Oriflame vždy na noc. Treba isť určite na kožne, ak ste neboli a nechať si od nej poradiť. Ak vam nepomôže skuste vyskušať to čo pomohlo mne.

slavka29

prosim o radu,mojej dcere 33 ročnej,sa na tvary urobil exem,viečka ma až opuchnute,ked nie je natreta mastnejšim kremom,tak sa jej akoby tvar scvrkavala,aj ju to svrbi,nevie jej niekto poradiť...dakujem, mama

RNG

Corynobakterium je relativne nevinna, nepredpokladam, ze by mohla vyvolavat taketo reakcie.
Roztoce ano.
Skor by som povedal, ze je to rosacea, ktora moze byt sposobena steroidmi(nasalne spraye=steroidy do nosa) alebo /a roztocom typu demodex foliculorum.
Tento sa normalne nachadza v kozi ale pri oslabeni tela(zle travenie, ine bakterialne infekcie oslabujuce imunitu, napr helikobakter pilori, viralne infekcie z oslabenej imunity) sa tieto premnozia a ich vylucky napadnu korozivne kozu
Pri posilneni imunity, zlepseni travenia obvykle zmiznu premnozenia a s tym aj nasledky.
Odporucam pit urcity cas "horkac",(15-30 kvapiek GSE do 1/2 litra vody denne), zobrat dobre probiotika.
Mozno niektore prostriedky proti parazitom by ich mohli obmedzit, napriklad alkoholicky vyluh zo zelenej supky vlasskeho orech alebo vyluh z listov artemizie absynthie=worm wood(artemizinin)
Caste omyvanie tvare odstanuje vylucky D.F.,znizuje iritaciu.