mala by som absolvovať vyšetrenie konečníka,ale mám strach,ktorý a nedokážem sa odhodlať,aby som sa objednala.Bojím sa bolestivého vyšetrenia.Proste brzda a neviem to prekonať. Vie ma niekto povzbudiť? Nejaké Vaše skusenosti by boli dobre
morálna podpora
Ja som rektoskopiu absolvovala tak, že som nemusela užiť žiadne prehánadlá, toto vyšetrenie bolo úplne bezbolestné. Vyšetrenie hrubého čreva - kolonoskopia je iné, treba črevo vopred vyčistiť, na to som dostala jeden prípravok, ktorý som užila neskoro popoludní deň pred vyšetrením a to bolo všetko. Takže sa vôbec nemusíš báť! Držím palce, aby si nabrala odvahu, je to dôležité!
neboj , setko zle je na neco dobre. budes mat aspon novu skusenost :-P sice nie velmi prijemnu ale co uz. ne setko je prechadzka ruzovym sadom
ahoj. nemam s tym skusenosti, ale chcem ta troska utesit. velakrat musime podstupit aj veci, ktore su nam neprijemne. ale vies, chceme byt zdravi, nechceme aby sme mali problemy, bolesti, choroby, a prave preto su dobre rozne vysetrenia. byvaju sice neprijemene, ale velmi dolezite. chceme byt predsa zdravi, no nie?;) musis si dodat odvahu, povedat si, ze si proste silna zena, ktora to zvladne. staci par, sice neprijemnych, minut a mas po celom zakroku. pred tym ako podstupis zakrok, si daj nejaky upokojujuci caj, ukludni sa, jednoducho ber to tak, ze o nic nejde, ze to lahko zvladnes a konecne budes mat pokoj. popripade sa skus informovat u lekara, aby ti nejako pomohol s tym, aby to tak nebolelo. ved dnes uz je tolko moznych liekov proti bolesti a inym veciam. a mala rada: dobre by bolo povedat si, ze ked to zvladnes, kupis si, napriklad, nove topanocky:) drzime ti palce, urcite to zvladnes!
ahoj janka ja som podstupila kolonoskopiu-vysetrenie cez konecnik/zaviedla sa rurka az do hrubeho creva/neviem ci budes mat az v takomto rozsahu vysetrenie.musela som brat asi 3 dni laxativa, ale to mi instrukcie dali pred vysetrenim a tie 3 dni iba kasovite a tekute jedla, teda len polievku tusim som mohla.tak toto bolo neprijemne.potom to vysetrenie, museli trochu vzduchu pustit dnu, aby sa to crevo roztiahlo-to bolo trochu ako krce.ale dalo sa to.no , prezila som a som rada ze som to absolvovala lebo mam klud a istotu ze vsetko je o.k.neboj sa , da sa vsetko to prezit,radsej ako sa s neistotou umarat.mozno ak sa velmi bojis, popros ich ci ti nemozu dat nejake sedativa predtym?pa.