predmenstruacny syndrom

tami

mashia>nemusia..zavisi to od tvojho cyklu.Pokial mas 28 dnovy,tak ano,dva tyzdne.Ja mam cyklus 33dni,takze mne az na 16-18 den.

janlulka> u priemerneho cloveka,priemerna spermia prezije priemerne 3 dni v posve,urcite nie 7dni,aj ked ako svetovy rekord nevylucujem.V skutocnosti je zena original plodna len 24 hodin,ale koli tym potvorkam 3dni pred,3 dni po:-)
Ja mam svoju ovulation odsledovanu,.priblizne v polke cyklu mam "tlaky" vo vajecniku,a kazdy mesiac sa mi vajecnik strieda.Kym som brala tabletky a ovulacia bola pozastavena,taketo "bolesti" som nemala.

Janulka

Ahoj!
Bibka musím s tebou nesúhlasiť. Plodné dni netrvajú len 3 dni, a neplatí pre každú že je to práve na 11-14 deň. Keď si už začala s bazálnou teplotou (vnútrovaginálnou)...
Plodné dni začínajú už 8 dní pred vzostupom bazálnej teploty za sprievodu hlienového príznaku z pošvy. A je to preto že spermie prežívajú až 7 dní v rodidlách ( to bol najdlhší rekord). Teda ak mávaš ovuláciu na 11 deň menštruačného cyklu (podľa toho čo píšeš) tak už 4 dňom menštruačného cyklu začínaš byť plodná. Pre plodné obdobie platí žiaden sex ani také "ručné praktiky", ktoré by mohli zaniesť spremu do pošvy. Plodné obdobie spravidla končí na 4 deň po vzostupe bazálnej teploty. Takže pozor na to! Ovulácia je len časť z plodných dní. Neurazím sa keď napíšeš e-mail ak budeš chcieť vedieť viac o tejto metóde . Pa-pa!

BIBIKA

plodné dni si ľahko vyrátaš, sú cca 3 dni a to 11. deň - 14.deň po začatí menštruácie. Ale istejšie je si merať vnútrovaginálne teplotu, keď je ovulácia, teplota sa tam mierne zvýší následkom prekrvovania sliznice pripravenej na usídlenie vajíčka. Treba na to ale pár mesiacov sledovania a merania teploty každý deň vždy ráno, aby si si odsledovala kedy sa ti teplota vovnútri vagíny zvýši. Vtedy sú naisto plodné dni :-) Veľa štastia, dobrý teplomer a veľa trpezlivosti.

Janulka

Ahoj! Také predsudky, že ovulácia prebieha v polovici menštruačného cyklu! Odkiaľ berieš istotu, že práve ten menštr. cyklus bude mať presne 28 dní (to majú len baby užívajúce antikoncepciu ). Čo ak bude trvať menštruačný cyklus 35 dní alebo len 21 dní, tak podľa tvojej teórie netrafíš presne na "predpokladanú polovicu". Plodné dni sa dajú spoľahlivo odsledovať aj pri rôzne dlhých cykloch. Takže pozri na stm.szm.sk
Veľa zdaru!