tak teraz neviem, ci je zdrave ho jest, alebo nie, citala som ze ma vyssi glykemicky index a ze sa z neho viac pribera ako z normalneho chleba. a ja som bola v tom, ze je dietny. takze radsej ho nemam vobec jest?? a ak aj, ktory je najvhodnejsi?? ryzovy, kukuricny, psenicny, razny, sojovy???
POLYSTYRENOVY CHLIEB - ano, či nie ?!?!?
Oriesky, tekvicove semiacka mandle a podobne, za hrst denne.
Burizony sa vyrabaju expandovanim ryze( nie celozrnnej ryze).
Je to viacmenej cisty skrob s vysokym glycemickym indexom, skoro ako rafinovany cukor.
Tj kalorie bez inych biologickych hodnot=typicka zla civilizovana strava.
A prave preto su tak chutne, vsakze.
tiez som citala, ze co sa tyka kalorickej hodnoty a pod. sa tento chlieb pri diete precenuje, nie je az taky idealny...ja mam vsak inu otazku, myslite si, ze prirodne burizony (t.j. bez sladidiel a farbiv) su vhodne pri diete? jedávam ich totiz vecer, ked som hladna a nechcem to s jedlom prehanat, v nadeji, ze mi to neublizi a nepribera sa z toho...co si o tom myslite?
kiki: :-)
Myslim, ze RNG myslel ten isty polystyren ..
to RNG,myslim ze malinka sa pytala na tzv chlebiky vyrobene z pufovanej psenice,ryze a pod.(nieco ako burizony len pohromade), ktore sa bezne v hovorovej reci volaju 'polystyren'
ten taky co tam su postlacane semiacka a kadejake otruby tak ten je super, jasne ze ho nemozes zjest 10 platkov, ale take dva s avokadom a paradajkou... mnam
:( tedaa a to som si chcela robit zasoby.. a co ten taky suchy tenky Vlaran? tiez je to s nim rovnako?? ktore potraviny tohto druhu su Racio? alebo take nie su?
Polystyren sa nemoze pouzivat do jedla. To je len obrazne povedane na biely chlieb z jemnej muky-prazdne kalorie a skodlivy vysoky glycemicky index(prirychle uvolnovanie cukrov pretazi pankreas a vedie k cukrovke a obezite)