ahojte. zaujima ma, ze ak mi najde gynekolog nejaku chorobu alebo nieco take, tak ci sa da to vyliecit len antikoncepciou. lebo ja antikoncepciu neuznavam. kamoska ma problemy s menstruacnym cyklom a gynekolog jej dal hned antikoncepciu. aj ja mam problemy s cyklom a este som nebola u gynekologa, ale chystam sa uz. ale antikoncepciu nechcem. skor vyvolavacku, ci ako sa to vola. existuje nieco okrem antikoncepcie? da mi na vyber?
len antikoncepcia???
Mariana, prirodzeny proces treba adresovat prirodzenymi prostriedkami, ako som pred tym spomenul.
ahoy, ja som mala tiez problemy s mestruacnym cyklom, dokonca az take ze mi vynechavalo cyklus.nwm ci to presne suvisi s tvojim pripadom, ale u mna sa to riesilo tak ze som dostala vyvolavacku a dalsie mesiace som brala duphaston na vyvolanie cyklu a potom som dostavala pravidelne.HAK som tiez necela a aj Dr. mi sama povedala aby som to nebrala zbytocne. tak snad najdes aj ty vhodne riesenie v lepsom pripade bez liekov, ale na tu prehliadku ti odporucam ist a skonzultovat liecbu s Dr. vela stastia
Je pravda, ze nemam este 23 rokov. Mam 19,5 roka :o). Ale ked som si s kamaratkou pisala o tom, ze uz bola u gynekologa a ze mam uz ist aj ja (hoci ona ma uz skoro 24 rokov), tak som si hovorila, ze naco sa ponahlat. Jedna gynekologicka odporucala ist na prvu prehliadku uz v 18 rokoch. Takze aj kvoli tomu sa chystam ist uz. A ta kamaratka, ked som jej povedala, ze mam problemy s cyklom, tak mi povedala, ze mam ist okamzite na gynekologiu a nech zacnem brat antikoncepciu. Poslala mi svoj pribalovy letacik cez internet a ked som si to precitala, tak uplne som zostala obarena. O uprave cyklu tam nebolo ani reci. A antikoncepciu neuznavam aj z nabozenskeho hladiska. Ale to neni podstatne. Hovorila mi, ze antikoncepcia mi ako jedina pomoze. Ale som rada, ked uz viem, ze existuje uz aj iny sposob :o)
z tvojho prispevku predpokladam, ze nemas cez 23 rokov..odpust, ak sa mylim. ak mas problem len s nepravidelnym cyklom, nie je to hned dovod na upravu, ak nemas nedostatok hormonov. pravdepodobne je to len sposobene vykyvom hormonov, ktore nie su vynimocne aj po dvadsiatke. tiez som s tym mala problem a dostala som hormony, ja som ich vsak odmietla a tusim, ked som mala 21 sa mi cyklus sam upravil..takze moja rada znie, chod ku gynelogicke, spravi ti testy a ak budu v poriadku, nemusis sa davat na ziadne lieky. v podstate sa cyklus upravuje len hormonmi..
Na prirodzenu upravu prirodzeneho menstruacneho cyklu su najlepsie prirodzene prostriedky.
Vo viacerych temach som spominal mexicky yam(1-2 gramy) olej z pupalky(nidnight primrose oil, 3x1 gram)) alebo boraka a pripadne damianu.
Ziadne bocne ucinky, moznost zaradit do normalnej stravy-ved su to doplnky vyzivy.
a inak -aj vyvolavacka su hormony, ale ucinkuje len jednorazovo, cize tym vyriesis len 1 mesiac...
antikoncepciou sa choroby neliecia -ale da sa pouzit na upravu menstruacneho cyklu ( ma vplyv na to, aby sa upravila jeho pravidelnost). Ak mas taketo problemy a nechces uzivat HAK, urcite s lekarom najdete ine riesenie