Bojim sa že sa dostanem na psychiatriu

Príspevok v téme: Bojim sa že sa dostanem na psychiatriu
ivča

Ide o to že som skončila školu na VS som sa nedostala čo ma dosť zobralo pretože som nespravila skušky. Mama mi teraz vyčita že kôĺi mne jej teraz zoberu rodinné pridavky koniec koncov ma pravdu. Hovori že každý ma neaku tu brigadu len ja sedim doma na zatku ale už nevidi to ako sa snažim neaku najst nevidi to že som obehala všetky podniku v meste a to s mojou socialnou fobiu čo ma stalo ešte väčšie nervy a usilie sa do toho prinutiť. Nechape moje rozhodnutia teda ich ani pochopiť nechce. Priatela nemam vlastne ani skoro žiadnych kamaradov okrem dvoch dievčat ale aj tak o nich čoskoro pridem lebo začne školsky rok a oni sa rozuteču na školy a do intrakov takže tu ostanem celkom sama. Stale mi po hlave beha myšlienka na smrt že to by všetko vyriešilo našim by to ušetrilo peniaze čo by minuli na mna. Už sa mi stalo aj to že som sa par krat porezala žiletkou na ruke ale boli to iba take male škrabance. Bojim sa že ak ma prinutia ist robiť ocovi do firmy tak radšej si zoberiem život než tam znovu byť. Pretože sa dostanem do situacii ktore mi robia hrozne velky moc velky problem ktorý súvisi zo socialnou fobiou a oni to nechcu pochopit. Bojim sa že ak toto poviem psychiatrovi tak ma pošle na psychiatriu a tým ešte väčšmi našej rodine skomplikujem život. Ja už chcem konečne vypnut konečne sa nadichnut byť štastna no nejde to. Aky je podla vas nato nazor poslal by ma na psychiatriu?

majka s.

Ahoj Ivca,
myslis si, ze kvoli tomu by ta poslal psychiater na psychiatriu? Predpokladam, ze si uz dospela. A vies, co to znamena? Ze aj so psychiatrickou liecbou musis suhlasit len a len ty. Nie tvoja mama alebo otec alebo psychiater. TY! Ja som isla za psychiatrickou s niecim horsim. Na rozdiel od teba, som sa uz pokusila zobrat si zivot. I ked nie drasticky sposob (ako skok pod vlak), ale stalo sa. A ked som jej to povedala, tak mi mnohe veci vysvetlila a na psychiatriu ma neposlala. Poslala ma len ku psychologovi na terapiu. Chodim na relaxacne a dychacie cvicenia, k tomu obcas rozhovor so psychologom a je to. Preco by si mala ist na psychiatriu? A dam ti jednu radu ak mozem. Ja som sa na VS dostala hned po strednej skole. Nejde o to. Ale mam spoluziakov (asi 4), ktori sa na skolu nedostali. A jeden ich napad bol aj, aby isli do zahranicia. Vies nejaky jazyk? Predpokladam, ze vies. I ked slabo, ale to je prave podstatne. Ved v zahranici sa naucis viac. Je to sice financne narocne. Ale iba trochu. A okrem toho, mladi ludia dostavaju rozne pozicky. A v zahranici, ked nemas rada velmi ludi, tak si najdi pracu, kde budes pracovat sama. Ved aj taka praca existuje :o).

??/

ja by som sa na tvojom mieste vybral do zahranicia, ja som tak urobil a uz tu zijem 2 roky,mam kopu prachou aj mame posielam, je spokojna a nelutujem ze som nedokoncil skolu,kamosi co dokoncili sedia doma na podpore a ticho zavidia

filipw

ivca neboj nic,ja som tiez nedokoncil skolu a prezil som to,rodicov si nepripustaj a nenut sa do niecoho co nechces,aj keby si mala sediet doma na riti aj rok.a usmej sa konecneeeeeeeeeee

depka

ivča...ja ťa úplne chápem, som na tom rovnako...školu som si nedokončila, len horšie je to že ja som z tade zdrhla tesne pred maturou. Nemám nič, chodila som na psychiatriu kvôli silnej depresii a tiež neprejde chvíľa aby som nemyslela na smrť. Nemám chuť pracovať ani žiť. Nemám totálne nič. Už nechodím ani na psychiatriu lebo lieky mi nepomáhali tak som to vzdala, začala som si písať weblog a snažím sa prežívať zo dňa na deň. A keď ide o rodkáčov, všetko som im to vysvetlila, teda ani nie že vysvetlila ale vytlačila nejaké info z netu a normálne sa čudujem že to pochopili. Už ma nenútia do ničoho z čoho mám veľký strach, príliž sa o mňa boja, pretože môj bratranec bol schyzofrenik a ľahol si pod vlak. Takže asi tak to funguje u mňa, či u nás. Prajem ti veľa šťastia v tvojom boji a dúfam, že ten tvoj skončí lepšie ako môj...Joj:)už píšem hlúposti, tak dúfam, že ma chápeš:)

ivča

no ako ja navštevujem psychiatra a som na liekoch ale moc to nepomaha. Na samovraždu mam čim dalej tým väčšiu chut. Ide o to že tie problemy su v tom zakorenene a ide hlavne o tu situáciu čo vznikla ono je to zložite.

sonia

ahoj.
ja som skoncila skolu min.rok.
robila som abs.prax a teraz si hladam robotu ale zatial sa nedari moc.
aj mna stale nahanaju ....neboj to je normalne.
ak chces mozes mat dalsiu kamaradku?
ja sa velmi rada s tebou spriatelim :)

mr

To tie pridavky ta suma to ako fakt.Naozaj nechod robit do firmy,kde nechces,viem o tom svoje.Ani ja nechcem byt u nas a praca sa az tak lahko s detmi nehlada,ked su stale chore.Ty mas vyhodu,ze si nie viazana a mozes ist von.Tak to skus.A chod najprv k psychologovi,ktory vie pocuvat.Netreba Ti hned lieky,ak si na tom nie velmi zle.Vela stastia.

skvrnka

a na psychiatriu sa URCITE nedostanes. Maximalne ti da nejake lieky, ale skorej navstic psychologa, mozno ti to prospeje, sa vyrozpravat a on ti urcite poradi.

skvrnka

moja, moj nazor je taky, ze by si sa mala pozberat a ist von. Von= anglicko, nemecko atd. Cez hociaku agenturu. Napr.www.jobineu.sk Popozeraj to tam, aj bez extra jazykovych znalosti mas robotku:-) A inak k tvojej mame - pridavky su 550 sk. Co neni majetok...