Cukrovka II.

Príspevok v téme: Cukrovka II.
milena

Prečítala som viac príspevkov ohľadne znižovania cukru v krvi, prírodne prípravky. Poprosila by som informáciu kde sa dajú prípravky kúpiť, názvy preparátov mi nič nehovoria, mám glykémie od 9 do 10.5, maximum ani neviem, lebo nemám glukomer som len na diete.Mala som v minulosti problém aj so žlčníkom, následne aj žalúdok, brala som Helicid,dnes ho už nepotrebujem, lebo výsledky mám dobré, napriek tomu mi dlhšie trávi a vlastne stále veľa jem a tie hodnoty nechcú klesnúť. Je tiež možné, že keď kombinujem veľa jedál môžu vznikať nejaké cukry i keď samotný cukor nejem.Chcela by som sa aj poradiť či je vhodnejšie liečba inzulínom, alebo tabletky(čo pečeň a ladviny).Som z toho zdeptana. RNG písal, že mal gly. 30 a inzulín nepotrebuje. Potrebujem skôr poradiť kým nebude neskoro. Veľmi pekne ďakujem za vaše rady.(čakám na výsledok C peptid atď.)

RNG

Kolace su z muky, to su sacharidy, tak isto ako cukor.
Dalej tam patria vsetky cestoviny, ryza,zemiaky.
Ak si chces regulovat cukor prirodzene, musis vsetky tieto obmedzit.
Sladku chut maju aj nahrazky cukru.
Uvediem erytritol(len 5% sa spali ako cukor, ostatne sa velmi rychlo vyluci,prirodzeny produkt, hoci sacharid, neprispieva ku hladine glukozy v krvi)
Druhy je stevia(rastlina stevia rebaudiana, extrakt je 300 krat sladsi ako cukor, naviac stevisidy su liecive na pankreas.

milena

Ďakujem za rady,stále čakám ešte na výsledky a potom uvidíme. Teraz nejem nič sladké ani sladidlá umelé, ale mám veľmi rada koláče a dúfam, že s nejakým diabetickým cukrom ich budem neskôr jesť, i keď minimun,aký je vhodný a kde ho mám kúpiť?

cshe

Chcela by som sa aj poradiť či je vhodnejšie liečba inzulínom, alebo tabletky(čo pečeň a ladviny)
Z pohladu pečene je lepši inzulin ako tableta či vitamin v tablete,kedže dnes je už inzulin identicky z ludskym.Ale to neradim,len vravim čo viem,kedže to poznam,sam si aplikujem už 17 rokou inzulin,ten posledny "Lantus" je už v pohode ako vravim je identicky.
Brať inzulin je celkom naročna vec,je to na dlhe vysvetlovanie,ale nie je to neprekonatelne."Zakladom" pri diabete je udržať cukor v norme kôli neskoršim komplikaciam a či je to už tabletami,či inzulinom alebo len dietou ak sa ešte da....to nie je z pohladu pozdnych komplikacii dôležite....samozrejme pre koho ako.
Moja sukromna rada na ťažkosti ktore opysuješ je : konzumuj často (denne) male množstvo suroveho zeleru,ktory hravo upravuje travenie,šťavy atd...a pi zasadne len čistu vodu napr Lucku,natural atp.

RNG

To mas celkom znesitelny cukor.
Glukomer je nevyhnutny, ked chces vediet, ako ta ovplyvnuje vyber jedla.
Pri tej este relativne nizkej hladine cukru je vhodnou dietou(bez cukrov a skrobov)mozno lahko zrazit hodnoty do nizsich.
Rozne doplnky, co som spominal prijdu postupne na trh.
Chrom, skorica, a morusove listy sa daju zaobstarat bez problemu uz teraz.

Gymnena sylvestris, alfa lipoicka kyselina a sylimarin budu coskoro aj v mojich obchodoch, pytajte sa predavaciek, aj ked este nie su v katalogu.
Tiez aminokyseliny cystein, l-karnitin a acetyl L karnitin je mozne dostat z roznych zdrojov.
No a zelenina miesto sacharidov, to sa da spravit . K tomu prechadzky(hodina denne) a cukor ide dole.