...::: DARCA KRVI :::...

marfuška

Blood,bodaj by som nebola zbehlá.Ved celý život sa točím okolo darcov.15 rokov som robila na transfúzke a priamo s darcami,evidencia,preukazy a pod.Momentálne už tak s nimi neprichádzam do styku i ked robím stále na jednom mieste,len mám iné zameranie.Takže vela zdaru.A možem Ti ešte napísat že s niektorými darcami,ktorí chodili pravidelne,sme už boli ako rodina.Takže asi tak.

marfuška

Blod,vobec sa darovania krvi nemusíš bát.Ako prvodarcovi Ti odoberú 450 ml krvi,teda necelého pollitra.Táto strata sa Ti velmi rýchlo nahradí.A uvidíš,že budeš mat dobrý pocit že si niekomu velmi pomohol.V súčastnosti ubudlo darcov krvi,ale na druhej strane zasa dorastá mladá generácia a je vela takých čo to vyskúšajú a potom sa z nich stanú skalní.Takže ak máš chut,vyskúšaj.Držíme palce.

Alternativa

To je krasne rozhodnutie :o). Len pripominam, ze aspon 24 hod. nejedz tazke, mastne jedla, prilis sladke, nepi alkohol, obmedz fajcenie.

justika

Normalne pojdes na transfuziologicke oddelenie, najprv vypises dotatznik, kde musis odpovedat na zhruba 30 otazok, napr. ake beries lieky, ake choroby si mal a pod., potom ti pichnu do prsta pre par kvapiek krvi-myslim na zistenie sedimentacie, potom ti vezmu asi 10 ml z ruky, cakas na vysledky a ides k lekarovi, ten sa s tebou porozprava, povie ti ci mozes darovat krv, zmeria ti tlak, no a ked mozes darovat tak ides...tu je dolezite aby si vela pil(a). Kolko casu potrebujes je dost otazne, podla toho, kolko tam bude ludi, ale trva to zhrba hodinku, ak si sam(a). Je to fakt skvely pocit:)))))