Aj Vam lekari lezu na nervy? Predpisuju vselijake nepotrebne lieky a tvaria sa dolezito, resp. vidia len ten svoj odbor a neriesia podstatu veci? Som zvedava na vase prispevky.
lekari mi lezu na nervy (alergie, dutiny ...)
Ludia su ludia, a aj lekari su len ludia.
To ini ludia od nich ocakavaju, aby boli nadludia, a mnohi z lekarov sa tej roli ujmu.
Co sa tyka adoptovania novych myslienok, nastastie urcita ciastka, aj ked je castou systemu, ktory proti tomu pracuje, predsa len sa obcas pokusia.Casto len na sebe a svojej rodine. Ale aj to je pokrok.
A ich uspechom sa dufam aj druhi posmelia-nuz a v tom je ten nezadrzatelny, aj ked casto pre nespokojnych pomaly vyvoj k lepsiemu.
keby som mohla použiť príklad,kedy sa diagnóza určuje naozaj velmi ťažko aj napriek množstvu vyšetrení daného pacientaaj napriek tomu,že lekár odchádza domov aj 3 hodiny po pracovnej dobe,len aby urobil maximum a ešte z domu telefonicky ordinuje a zaujíma sa o stav pacienta......to niektorí nevidia,to vidia len tí,ktorí sú priamo pri tom..a to je škoda,preto sú názory také aké sú.
presne to chyba...lekar ktory manezuje chorobu resp. jasnu a rychlu diagnostiku...mal by to robit lekar co to vsetko zastresi....lenze u nas obvodaci resp. kvalita vacsiny z nich podla mojho nazoru na taketo riesenie je nedostacujuca a myslim ze ani system na to neni pripraveny....lebo dost casto vysetruje kazdy svoje a hlava nevie co robi ruka a niekedy stanovenie jasnej a presnej diagnozy je dlhe a nepresne... a ak clovek nema znamosti niekedy alebo stastie na nejakeho odbornika tak sa stanovi asi az pri pitve....a aj to nemusi byt niekedy spravne...jasne vsetko sa da vylepsit a aj ludia su vselijaky to je pravda
aj ked je kazdy lekar sucastou systemu, NIE SU vsetci rovnaki
Presne tak,ako pise Ethel,zazila som roznych lekarov,sebcov a ignorantov ale aj tych dobrych,ludskych,ktori urobia ovela viac ako musia. Nie su vsetci rovnakí takisto ako nie sme vsetci rovnaki ludia.
zle sa to číta,keď človek pozná aj tých normálnych,ludských,empatických lekárov...ja nehádžem všetkých do jedného vreca!
A pritom tie babky by radsej mohli jest vela cesnaku, menej soli, vela cvikly, zamenit biely cukor za med alebo melasu, zamenit bielu muku na pohankovu, vylucit cervene maso, dalej vyprazane jedla, mlieko a tazke syry...... Tolko by toho mohli urobit.... az by sa srdiecku ulavilo. Namiesto toho, je srdiecko toxikovane dalsimy jedmy, tzv liekmi...
fakt je vacsina hajzlikov...furt placu ze maju malo....a dealery liekov skoro kazdemu calouju kazdy mesiac hotove prachy,vozia ich po kadejakych zurkach/skoleniach/...a preplacaju im kadejake blocky atd....a stare baby co robili 40rokov doplacaku na kardiaka mesacne aj 1000sk....je spinavy business
Zdravotnictvo skoro na celom svete je v keli, lebo podlieha farmaceutickemu priemyslu. Teda, z hladiska profitacie, zdravotnictvo v keli nie je. Z hladiska moralneho, ludskeho a zdravotneho, je zdravotnictvo v keli. A ten kel je poriadne zhnity. A uz velmi davno. Hadam nam ale pomoze informacna era a ludia sa spamataju.