pomozte mi chcela by som ist prvy krat ku gynekologovi ale neviem sa odhodlat a ani neviem ako postupovat poradite mi co si mam so sebou zobrat.a co vsetko mam spravit a ako sa pripravit hlavne??a este ked niesom plnoleta musi ist so mnou mama ?dakujem
prvy krat
kessy:už som vyčítala z inej témy, dakujem, som skopírovala, čo si napísala: na Vajnorskej v Ba-mudr.kollarikova,ale berie len studentky
ja som sa tiež strašne bála, dokonca natoľko, že som svoje zdravotné problémy odkladala 2 roky, fakt je, že ani to, čo mi predpísala na prvýkrát vôbec nezabralo o 2 týždne som sa, ale vrátila a dala mi niečo iné, zabralo to okamžite. ak sa tak bojíte vezmite si so sebou morálnu podporu ako ja. síce sedí len čakárni, ale fakt to pomáha, ja som tam mala môjho priateľa, ale môže to byť aj mama alebo kamoška.jlavne, že nie ste sami. mne to hlavne pomohlo aj v tom, že ja som za normálnych okolností strašne stiahnutá, musela ma vyšetriť úplne nasilu, takže som ostala ešte týždeň ubolená, no dúfam, že časom sa to zlepší, ale zdravotný problém je odstránený, takže to stálo za to. a každá z nás je iná, takže treba sa len odhodlať.
kessy: dala by si ten kontakt? ja s tou mojou nie som spokojná a chcem zmeniť, som študentka v Ba, takže ak je fakt tak milá, tak prejdem k nej, dakujem
kessy a ohladom oho holenia nemozes mi poradit viem ze to je trapne ale fakt mam s tym problem... a mozem sa len s nim na prvy krat porozpravat a ak sa mi nebude zdat v pohode mozem odist????
ziaden strach,prehliadka trva asi 5 minut,nic prijemne,ale lepsie ako zubar,da sa to vydrzat (zober si suknu,potom si ju len vyhrnies)
potom vysetrenie prs
potom otazky o chorobach v rodine,prvy sex,kramy....
JA SOM SA TIEZ BALA ako fras,ale doktorka bola mila ak si z BA tak ti ju aj mozem odporucit,ak chces,ale berie len studentky
no jamam podobny problem a mam velky strach z toho vsetkeho..neviem co ma tam caka.a si viem predstavit ze budem stresovat uz v autobuse.. a mam taku blbu otazku.. ako mam problem ked sa oholim tam dole.. vyhodia sa mi biele vyrazky a mam dost podrazdenu pokozku..tak sa chcem opytat ci je nutne sa tam dole oholit viem ze jeden krat to prezijem ale mam potm problemy a ostavaju mi drobne jazvicky a ked sa porezem tak strasne dlho sa mi to hojii .. dakujem
no, keď sa hanbíte,tak si vyberte na začiatok gynekologičku ženu ak je to možné. Pre začiatok je to lepšie,potom to už budete brať inak a možno vám nebude vadiť ani muž. Mne teda vadí :)) ale vraj muži-gyn. sú jemnejší. Inak,ešte by ste mali vedieť dátum poslednej menštruácie.
ja by som sa tiez nieco chcela opztat lebo tiez som este nebola u gynekologa....ze co si mam zobrat so sebou a tiez ako sa pripravit ci treba nieco specialne alebo staci ist len takk
ahoj Majka, nemusis sa bat 1 prehliadky, spyta sa ta na menstruaciu (ci je pravidelna, nejake problemy s nou suvisiace), prezrie, teda vysetri ta (ak si panna, tak cez konecnik, ak nie, tak cez posvu)mozno i prsia vysetri a to by bolo asi tak vsetko, no ale kazdy lekar je ini, takze este nieco moze "navyse" sa popytat
ja som este takisto nebola u gynekologa. mam uz 18. spoluziacka mi povedala, ze uz chce ist a ze by som mala ist aj ja. mame som to este nepovedala. neviem, co ma tam caka. bojim sa a strasne sa hanbim. ked som tu poziadala o prispevky tych, aby som vedela, ze z coho to gynekologicke vysetrenie pozostava, tak mi jedna holka dala web stranku, kde sa mi vraj to malo ukazat. ale neukazalo. tak neviem preco a v com je chyba. mozno sa odhodlam ist tam. teda uricte. pocula som, ze od 18-24 rokov ockuje gynekolog tie, ktore chcu, proti rakovine prsnika. ale ze je to len toto rozmedzie. tak uvidime... inak, maja, nevies, co robil gynekolog tvojim dceram? asi trocha blba otazka, neviem, ci ti to tvoje dcery hovoria... ale ak ano, tak co robi? alebo ked si tam bola ty?