RNG prosim kde zozeniemSt John lub.bod.5-HTP

potrebujem radu

RNG, viem, že to nepatrí na túto tému, prepáčte mi všetci, ale neviem, kde by som Ťa tu našla.. Potrebovala by som vedieť, či môžu lieky na trávenie zrýchliť metabolizmus, či sa dá nimi "schudnúť"... proste, keď si ich dám po jedle, či mi len vytrávi, alebo začne aj lepšie spalovať... neviem, či mi rozumieš...A ak áno, aké sú napr. tie lieky? Pancreolan- alebo ten nie? Veľmi ďakujem.

RNG

hyperici extractum 3.5-6: 1, siccum znamena po Slovensky alkoholicky extrakt , kde das 3.5 dielu az 6 dielov alkoholu ku jednemu dielu byliny(hypericum perforatum)vysuseny.
To nijak nehovori kolko je tam aktivnej latky, hypericinu.
Obsah hypericinu v byline kolise, takze aj v extrakte ma zrejme rozne hodnoty.
Preto je dolezite pre zabezpecenie klinickej ucinnosti davkovania poznat presne mnozstvo aktivnej latky, v tomto pripade hypericinu,a nie mnozstvo sucheho extraktu.

RNG

Firma Hexanel neuvadza v tabletkach FELISIO koncentraciu aktivnej latky hypericinu, takze je tazko porovnavat ich klinicku ucinnost s vyskumom v tejto oblasti.

rendo

V niektorychh lekarnach predavaju extrakt lubovnika bodkovaneho (30 tvrdych kapsul,425mg v 1 tabletke)pod nazvom FELISIO.
Vyraba firma HEXANEL s.r.o.Praha
Mna to stalo 150 Sk.Myslim,ze sa to da objednat aj cez internet.

RNG

St johns Wort=hypericum perforatum=lubovnik bodkovany=trezalka.
Pod tymito menami -roznymi- je to dostat, od cajov az po extrakty.
Klinicka ucinnost je vzdy robena so standardizovanymi extraktmi, tj extraktmi, kde ucinna latka je v presne stanovenej kvantite.
Teda na seriozne pouzitie su nie caje, ale podla moznosti ich extrakcie-standardizovane vytazky.
Ja som poslal zopar flasiek a pokusam dostat schvalenie, ale zatial marne.
V mojich doplnkovych predajniach maju aj zopar 5-HTP -pre znamych, tiez cakam na schvalenie.
Spytajte sa predavacky, ci nema nejaky zvysny.
Aj v novej zasielke(asi o dva tyzdne v obchode) som pridal par tovarov, co by som chcel mat schvalene a nie su zatial na predajnej listine.
Informujte sa u predavaciek.