RNG prosim kde zozeniemSt John lub.bod.5-HTP

poki

Aký je rozdiel medzi L-triptofanom a 5HTP? Viem že sa L-tryptofan meni na 5Htp, ale ktorý sa viac oplatí kúpiť? 60ks 50mg 5HTP alebo 30ks 160mg L-tryptofan za skoro rovnakú cenu.

RNG

5-HTP je skratka pre 5-hydroxy triptophan, lepsia forma L-triptophanu na absorbciu a molekula je skoro totozna s serotoninom, ktory si telo z 5-HTP vie vyrobit.
Vyssie hladiny serotoninu v mozgu ukludnuju a davaju dobry pocit. Tiez prispeju k lepsiemu spanku.
Lubovnik obsahuje aktivne latky(hypericin), ktore na klinicku ucinnost treba brat v urcitych davkach.
Len tak caj bez znameho obsahu hypericinu velmi neucinkuje.
Na ucinnost treba 1/2 az 1.5 miligramu hypericinu denne.
Hypericin robi to iste, co synteticke drogy typu SSRI= nedovoli zaniknut(reabsorbovat sa )serotoninu, cim sa zvysia hladiny serotoninu v mozgu.

dasena

RNG prosim ta nie je mi velmi jasne z toho vsetkeho co vlastne to 5 htp znamena co to obsahuje,teda aku ucinu latku a ci to ozaj funguje na psychiku,prosim,odpis,chcem to kupit,ale neviem ako to funguje na psychiku, mam depky a rozne fobie a lieky nechcem.co je HTP?lubovnikovy caj som pila,ale nic moc tak neviem

RNG

Na fore nemozem propagovat priamo vyrobky mojich obchodov.
Na tie sa musis pozriet do reklam. Co v mojich obchodoch nemaju na cenniku ti pripadne vedia predavacky zohnat, spytaj sa ich.

RNG

Ja sa koncentrujem len na potravinove doplnky. Lieky- na to sa musis pytat farmaceutov.
Medzi potravinovymi doplnkami su latky zabranujuce dokonalemu traveniu(vytazky z fazule, ktore zastavia vylucovanie skroby traviacich enzymov,neodporucam prilis, sposobuju znacny plynnatost, ked sa nestravene skroby dostanu do criev).
Dalej su latky zabranujuce ukladaniu tukov(hydroxycitricka kyselina, vytazky z Garcinie cambogie a CLA, podporujucej tvorbu svalstva na ukor tukov).
Prehanadla vseobecne vedu k podvyzive a nicia crevny trakt, neodporucam.
Je ale skupina latok, ktore zrychluju metabolizmus-tj aj spalovanie tukov.
Tzv. termogeneratory.
Viackrat som ich spomenul, v temach ako schudnut, napr theobroma cacao, guarana, citrus auracium,vytazky zo zeleneho caju atd.
Tiez existuju viacere prostriedky na potlacenie pocitu hladu: octy,vytazky z roznych kaktusovitych, hlavne nopal a hoodia gordonii atd.
Co by som vrele odporucal kazdemu, co chce trochu schudnut je kombinacia velmi uzitocnych antioxidantov, ktore maju zaroven dieteticke vlastnosti:
alfa lipoicka kyselina(2x200 mg) a vytazok zo zeleneho caju(2x700 mg, 40+% polyfenolov)