Začiatok liečby na psychiatrii

Príspevok v téme: Začiatok liečby na psychiatrii
Martinka150

Dobrý večer všetkým.
Mám 25 ročného syna, ktorého už dlhodobejšie trápia psychické problémy. Približne pred pol rokom sa rozišiel s priateľkou a od vtedy sa jeho stav rapídne zhoršil. Konečne sa mi ho podarilo prehovoriť, aby vyhľadal odbornú pomoc. Má však podmienku, že psychiatrické vyšetrenie absolvuje sám a vyslovene si neželá, aby s ním ktokoľvek išiel. Som presvedčená, že v tomto štádiu ho rovno hospitalizujú. Problém však je, že nie je možné nájsť ambulantného psychiatra, ktorý by ho najbližšie mesiace zobral. Je možné, aby kontaktoval priamo psychiatrické oddelenie s požiadavkou na hospitalizáciu a následne ho tam po vyšetrení príjmu? Čítala som, že je možné ísť priamo na pohotovosť, ale to je v tomto štádiu nepriechodné, keďže je to klasický urgent, kde je to celé akési neosobné a ordinujú tam iní lekári. Najlepšou voľbou by bola priama hospitalizácia. Máte niekto skúsenosti?
Budem vďačná za každú radu.

timejskaJ

moj znami mal tiez taketo problemy ale on bol az tak zle na tom, ze musela zena na neho volat normalne sanitku a ta ho nasledne zobrala na psychiatriu