co warto zobaczyć poza standardowymi trasami turystycznymi?

Príspevok v téme: co warto zobaczyć poza standardowymi trasami turystycznymi?
Holm Amanda

Hej wszystkim! Od jakiegoś czasu planuję podróż na Mauritius, a szczególnie interesuje mnie wschodnie wybrzeże – słyszałem, że Mahébourg i wyspa Ile-Au-Cerf mają naprawdę fascynującą historię i piękne krajobrazy. Chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś z Was już tam był i może podzielić się doświadczeniami dotyczącymi np. lokalnych atrakcji, rejsów na wyspę i tego, co warto zobaczyć poza standardowymi trasami turystycznymi? Zastanawiam się też, jak najlepiej zorganizować czas, żeby nie pominąć żadnego ciekawego miejsca.

eneria12

Co mnie zaskoczyło, to fakt, że mimo popularności miejsca, nadal można znaleźć zupełnie spokojne zakątki na Ile-Au-Cerf, idealne na relaks i piknik.

[url="krok-travel.pl]

krok-travel.pl

eneria12

Cześć! Ja byłem na wschodnim wybrzeżu Mauritiusa zeszłego roku i szczerze mówiąc, Mahébourg to takie miejsce, które potrafi zaskoczyć zarówno historią, jak i klimatem codziennego życia lokalnej społeczności. Warto przejść się po starym porcie, zobaczyć małe muzeum wojny i targ, gdzie sprzedają świeże ryby i tropikalne owoce. Jeśli chodzi o Ile-Au-Cerf, najlepszym sposobem jest wykupienie rejsu łodzią z Mahébourg, bo wtedy macie okazję podziwiać laguny i rafy koralowe, które są po prostu oszałamiające. Sam spędziłem tam pół dnia, robiąc zdjęcia i korzystając z kajaków – naprawdę świetna sprawa. Przy planowaniu warto też zerknąć na praktyczne informacje o tej części wyspy tutaj: krok-travel.pl, mają tam przydatne wskazówki o transporcie, atrakcjach i lokalnych zwyczajach. Co mnie zaskoczyło, to fakt, że mimo popularności miejsca, nadal można znaleźć zupełnie spokojne zakątki na Ile-Au-Cerf, idealne na relaks i piknik.