Dobrý deň. Prosím o Vaše seriózne nestranné názory. Ja i priateľka už nemáme 20, sme 40+. Sme spolu už cca 1,5 roku. Problém je v tom že mám pocit že ma partnerka využíva a ten pocit sa stupňuje. Uznávam, keď sme sa zoznámili, bol som zamilovaný a veľa vecí som ignoroval. Takže zhrniem základné veci. Mám solídny príjem, partnerka pracuje niekoľko dní do mesiaca. Dostávam aj iné pracovné ponuky. Nikdy sa ma nespýta, či by sa mi nová potenciálna práca páčila, ale koľko by som zarábal. Často vyberá večere, posedenia v luxusných podnikoch, ani sa ma nespýta či chcem ísť. Samozrejme keď dôjde na platenie, tak sa tvári že účet vôbec nevidí. Minimálne raz za dva týždne víkendový pobyt, hotel aspoň 4 hviezdičky, cesta, ubytovanie, to čo sa minie, všetko platím ja. Nikdy mi ani neponúkla, žeby teraz zaplatila ona alebo aspoň niečím prispela. Nie žeby som si to nemohol dovoliť, ale vadí mi tento prístup a hlavne vyhlásenia že to je predsa mužova starosť a má sa o ženu postarať. Pohŕda sociálne slabšími skupinami, čo mi tiež dosť vadí. Plus vyhlásenia že lepšiu ženu som si ani nemohol nájsť, že je dáma... Intímny život??? Keď jej splním čo jej na očiach vidím tak je super, inak nie, akoby to bol obchod a nie rovnocenné partnerstvo. A aj s týmto ma láka po hoteloch, dovolenkách. Že tam sa vie lepšie uvoľniť.Pred pár týždňami som kupoval nové auto, samozrejme aj tam bola hádka že ona by chcela luxusnejšie. Predsa sa nebude voziť Superbom. Zatiaľ spolu nežijeme v jednej domácnosti. Môj byt v Bratislave sa jej nezdá dosť dobrý, že treba kúpiť rodinný dom pri BA. Samozrejme všetko za moje.Darčeky ju potešia len materiálne (zlato, kabelky, etc.), žiadne drobnosti z lásky či sentimentálne.
Som ja divný alebo som využívaný? Zaujíma ma hlavne názor žien či je takéto správanie v poriadku. Ďakujem.
Je priateľka zlatokopka?
Sú ženy, ktoré žijú celý život v tom, že chlap sa má o ženu postarať ( čo je v dnešnej dobe uplne odveci) , možno tak bola aj vychovaná , ale to , že pohŕda " sociálne slabšími " , skromnejsimi , pritom sama nevie zarobiť viac , už nie je vec výchovy ale (bez)charakteru. Natíska sa otazka , či by s tebou bola aj v prípade, ak by si jej drahé wellnes pobyty nemohol platiť- ale na to si už musíš odpovedať ty sam , ale ak je odpoveď nie - nemaš na čím váhať. A či by si si nemohol nájsť lepšiu ako ona ? Ak je ozaj taká ako píšeš, tak minimalne z ľudského hľadiska áno, mohol by si si nájsť lepšiu a ani by si nemusel ďaleko hľadať. Takto sa normálna nespráva.