Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť, ak máte podobnú skúsenosť, prípadne počuť váš na môj problém. Mám najlepšieho kamaráta, s ktorým som posledné dva roky bola ako jeden človek, dennodenne sme si volali videohovory, písali sme si každú sekundu nášho života, stretávali sa takmer každý deň. Po jeho odsťahovaní do Česka tomu nebolo inak. Avšak, našiel si priateľku a náš vzťah sa od základov zmenil, začal byť nepríjemnejší a chladnejší, ako v správach,tak aj osobne. Priznávam, že aj ja som sa určite zmenila, ale nemyslím si, že do takej miery, momentálne je to o niečo lepšie,síce nie ako to bývavalo,ale snažíme sa udržiavať ako taký kontakt. Je to 6 mesiacov a ja sa každý jeden deň pýtam, čo som urobila zle. Stali sa medzi nami veci, a mometálne som na rozhraní, či sa s ním úprimne porozprávať a povedať svoje pocity a vyvaliť naňho otázky,na ktoré neviem najsť otázky sama, čo by mohlo možno našu momentálne ustálenú situáciu zhoršiť alebo to mám nechať tak a v prípade, že ma bude potrebovať,sa vráti. Úprimne si myslím, že to dievča naozaj neľúbi až tak, ale skôr sa mu páči to,že má s kým tráviť čas, ale samozrejme, sa môžem mýliť. Som zaňho rada, že je šťastný, naozaj úprimne, ale prečo nie so mnou? A prečo aj napriek tomu, že sme si povedali, že budeme kamaráti sa odomňa od nového vzťahu stráni? Sme dvaja dospelí ľudia, preto na jednej strane verím, že rozhovor by bol najlepším spôsobom komunikácie, na druhej strane sa obávam jeho reakcie. Ďakujem vám za vaše názory a skúsenosti.:) (ešte dodám, že faktorom prečo,sme sa nedali do kopy ako sme medzi sebou niečo mali,si myslím,že je fakt, že jeho bývala priateľka bola mojou veľmi dobrou kamarátkou,s ktorou sme sa však časom prestali stretavať,ale z iných dôvodov ako bol on.)
Najlepší priateľ
1. Jeho súčasnej priateľke vadi jeho blízky kontakt s tebou , čo sa aj dá pochopiť
2. Zrejme sa chce celkovo odpútať od minulosti ( čiže aj od teba) , dve kamošky- jeho bývalé asi nebude zrovna to , čo si chce pripomínať. Ty si zrejme s tým, že " ste nieco spolu mali " vysporiadana ,ale on byť nemusel ( aj keď ti možno povedal opak ).
Ak sa niekto nechce rozpravať , neprinutiš ho. Možno si v sebe niesol nejakú krivdu a jeho priateľka mu pomohla / pomáha ju prekonať. Ja by som to nechala tak , ak bude chcieť, jedného dňa sa ozve sám a uz bude na tebe , či mu dáš šancu
Ja si myslím, že je dosť možné,že jeho súčasnej priateľke vadilo,že má takú blízku kamarátku, tak preto voči tebe ochladol. Alebo je možné, že keďže už má priateľku tak ťa jednoducho už nepotrebuje. Znie to kruto, ale tak to býva. Môžeš sa opýtať, ale ci ti povie pravdu, to vie len on a záleží aj čo od jeho odpovede očakávaš.