Spinalióm na ruke

Príspevok v téme: Spinalióm na ruke
Millica

Dobrý deň. Ak by tu bol niekto, kto si prešiel týmto ochorením, poprosila by som o jeho rady a skúsenosti.
Pred pár dňami mi došli výsledky z histológie, k onkodermatológovi som objednaná o 2 týždne, mám 60 rokov.

Záver: Keratoakantoma-like dobre diferencovaný squamocelulárny karcinóm kože s rohovatením s najväčším horizontálnym rozmerom 5 mm, bez endovaskulárnej nádorovej permeácie, nádorová infiltrácia siaha tesne k spodine excízie, okraje voľné.

Millica

Dakujem velmi pekne za odpoved. Ano, obavy mam z toho, ze je tam uvedene slovo tesne. Prosim vas, je uz z tejto histologie jasne, ze sa nador nerozsiril do lymfatickych uzlin? A aky velky je nador, ked v makroskopickom naleze je uvedene:

Excízia kože veľkos 13x9x4mm, na povrchu centrálne sivohnedý plochý exofyt d = 4mm

dakujem este raz

james143carty

Dobrý deň,

Záver histológie naznačuje, že ide o dobre diferencovaný skvamocelulárny karcinóm bez známok nádorového šírenia do okolitých ciev alebo okrajov. Toto je pozitívna správa, pretože okraje sú voľné. Je však dôležité, aby onkodermatológ posúdil hlbšiu liečbu alebo sledovanie, vzhľadom na blízkosť infiltrácie k spodine excízie.

Držím vám palce a prajem veľa síl v ďalšom postupe. Ak máte obavy, opýtajte sa onkodermatológa na ďalšie kroky. Včasná komunikácia je kľúčová! www.biglotssurvey.cc