Trhanie kožičky

Príspevok v téme: Trhanie kožičky
Tuzit_zit

Ahojte, už od svojho detstva mám potrebu si otrhávať nechty alebo kožičku na rukách.
Začalo to ozaj už od útleho detstva, malo to rôzne štádia. Niekedy ide o hryzenie nechtov, inokedy otrhávanie chrást, inokedy otrhávanie kožicky okolo nechtov a to posledné má trápi posledných niekoľko rokov. Momentálne je to už v štádiu kedy z toho už nemám ten dobrý pocit uvoľnenia ale už ma to skôr obťažuje, lebo to nevyzerá dobre a krváca to. Prosím ako s tým bojovať ?

juchio

je to jeden zo zlozvykov. ja napriklad podvedome si tiez ohryzavam nechty, vacsinou pri sledovani TV kedy nemam ruky nijak zamestnane.

Tuzit_zit

No ja to tiež nerobím z nudy. Vlastne je úplne jedno, dokážem to aj za chodu - doslova. Je to podvedomé, vedomé to začne byť keď už je často neskoro, ale aj tak to dokončím, potom krv... No začal som so sebou všade nosiť "štikačky" na nechty a pilník do peňaženky. Štikačky používam na nechty ale zistil som že sa tým dá dobre odcvaknúť aj koža, pomáha mi to zastaviť sa aby som nešiel do živého - do krvy. Ale taktiež bojujem, každý jeden deň. Celkom na zaujíma to o tej autosugescii.

eeve131

Ahoj,
úplne to isté mám aj ja - teda tú kožičku okolo nechtov. Nie len že to hrozne vyzerá, ale po dlhých rokoch tohto zlozvyku už tá koža je na tom hrozne, suchá, sama sa niekedy olupuje, celé to okolie je proste už iné. Hrozné. Avšak, nerobím to z nudy, ale nabrala som to od detstva z úzkostí a depresií. Každopádne, takisto sa toho neviem zbaviť, je to už tak hlboko zakorenené, že vydržím možno deň a dva a proste podvedome to zas začnem robiť. Netuším čo s tým. Chodím teraz k jednej psychologičke, chceme skúsiť autosugesciu alebo hypnózu (ak to pôjde), a to je asi moja posledná šanca, lebo fakt neviem ako inak sa toho zbavím. Ty si niečo už vyskúšala?