Ako práca v záhrade pomáha proti stresu a úzkosti

Táto diskusia patrí k článku: Ako práca v záhrade pomáha proti stresu a úzkosti
Ako práca v záhrade pomáha proti stresu a úzkosti

Stres, úzkosť a vyhorenie sú pojmy, ktoré sa dnes skloňujú čoraz častejšie. Podľa lekárskych štúdií až 5 % populácie trpí depresiou, ktorá je priamym dôsledkom týchto negatívnych vplyvov. Jedným z najúčinnejších a najprirodzenejších spôsobov, ako sa s nimi vyrovnať, je práca v záhrade. Na prvý pohľad jednoduchá a dostupná aktivita prináša veľké benefity pre fyzické i psychické zdravie.

denanusa

To som presne chcela povedať. Že keď to pre niekoho nie je a fakt sa cíti ako za trest v tej záhrade, keď má niečo robiť, tak asi mu to proti stresu a úzkosti moc nepomôže :D

zabkiara

asi je dolezite, ci to niekoho aj bavi a laka, alebo to berie ako trest, ze nieco musi robit. ale niekde som citala, ze ked sa clovek holymi rukami hrabe v zemine, je to nejakym sposobom upokojujuce.

Gabi123456789

prácu v záhrade mám fakt rada lebo ma to vie pekne upokojiť. odkedy robím ako virtuálna asistentka www.vita.sk
je pre mňa ešte dôležitejšie vedieť si po práci vyčistiť hlavu a nebyť stále pri počítači

matka88

velmi to pomaha a hlavne ked je aj pekne pocasie, tak to cloveka tak nakopne. predsa len je to praca na vzduchu a to vie velmi pomoct

robreert

Mne osobne to dosť pomáha. Je to pre mňa určitý spôsob relaxu. Ale však nech každý robí to, čo vyhovuje jemu. Samozrejme ak tým nikomu neubližuje :D

Naty63

moja práca v záhradke spočíva v tom, že si vezmem ráno kávičku a v župane sa poprechádzam po nej. to je tak všetko, o ostatné sa stará partner ?

limecharlie

In fact, I uncovered some really intriguing details while perusing your article. I only want to express my gratitude because the matter is crystal apparent. ragdollarchers2.io

limecharlie

In fact, I uncovered some really intriguing details while perusing your article. I only want to express my gratitude because the matter is crystal apparent. ragdollarchers2.io

kikus_590

Vraj je dôležité, aby sa ruky dotýkali zeme a pôdy a to stimuluje nejaké procesy v tele. Reálne som to čítala v nejakej štúdii a určite to bude mať niečo do seba. Ja som to skombinovala ešte aj s www.konopnafarmaliptov.sk a môžem povedať, že účinky prišli, nie hneď, ale som spokojnejšia a hlavne vyrovnanejšia.