Dlhodobo uzivam na spanie gerodorm 1 tbl cca 15 rokov od vysokej skoly, pri tehotenstve som zredukovala na 1/2 tablety, teraz som na tom takto, ze citim doma vypatie a nestaci mi 1 tbl na spanie, za ziadnu cenu nechcem grd zvysovat, chcem sa z tejto zavislosti a nerozumnosti dostat, citim velke odhodlanie a motivaciu, nikdy som nebola u psychiatra, termin uz mam.Prirodne som skusala vsetko ozaj vsetko cez levandule, chmelu, valeriany, melatoninu,zenzenu, magnezia, levekanu, persenu, depressu uplne vsetko. Depresie nemavam, resp. neviem o tom, mam skor stavy uzkosti, celkovo cela jedna rodinna vetva je zatazena na uzkosti. Mam nejake traumy z detstva a dceru s dg. pri ktorej zije svoj zivot bez postihnutia plnohodnotne, ale s obmedzeniami.
Jedna cast mi hovori, ze zo zavislosti na tabletke na spanie sa nedostanem a privodim si este horsie neprijemnosti. Preto hladam nejaku realnu zenu, ktora to
dokazala.
Vysadili ste niekto lieky na spanie antidepresívami
tak psychiater by ťa mal vypočuť a nasadí ti lieky, však nato on je..
ty sama ale vieš,či ťa niečo dlhodobo trápi, a to je príčina nespavosti, úzkosti, z čoho sú, lebo najskôr ak sa dá, odstráň príčinu a k tomu ešte nejaký liek
tritico je na spanie k tomu neurol, vysadenie je ľahsie tak, že odstrániš trápenie, ak sa dá, psychika sa zlepšuje liekmi pomaličky
tiež neurol si vieš ustriehnuť, že keď ide úzkosť nehodíš do seba hneď v panike 2nás.dávku, takto sa vypestuje závislosť, lebo naozaj príde úľava po lieku,
,,vtip" je v tom ale, že liek je len barlička, treba cvičiť ak sa dá, pravidelne, 2x prechádzka rýchla chôdza aspoň cez víkend keď sa dá
k tomu stravu prekopať, biela múka a cukor všetko to ešte znásobuje.
iné je, keď nespavosť je napr. že strata zamestnania a nedarí sa.., alebo dlhy,ktoré sú nad hlavu..
v ťažkom období lieky či pomôžu neviem, proste predchádzať tomu, byť rozumný, v dnešnej dobe ,,kope" každý sám za seba.
tým,že budeš mať lieky, ukľudnia psychiku a ty zaspíš, aspoň na 5-6 hod.,postupne aj viac, tým,že spíš, máš viac sily na odstránenie ťažkosti, ak sa dá, alebo proste nájde sa cesta ,,von"
najľahšia cesta k spánku je byť relatívne bez strašných starosti veľkých, môcť chodiť cvičiť, aj doma môžeš podľa videjka cez TV z YT, sprav si z toho doslova železnú pravidelnosť. otužovanie, mať sa s kým zasmiať, mať dobrú kamošku, alebo niekto z rodiny, keď cítiš,že idú úzkosti, môžeš s niekým tlfonovať, alebo napísať sms, mail.
sama uvidíš, či lieky ešte budeš potrebovať, nie je to tak, že bez liekov sa nedá,,žiť"
psychiater ale by mal ,,spoznať" či nemaš uzkostnu poruchu alebo panické úzkosti, a k tomu lieky..kedy ťa tie úzkosti schvátia