Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hysterektomia...?

Duha

Na tomto fore je v kategoriach vseobecne choroby aj samostatny podtituloch
Otazky na RNG, ktory bezi uz niekolko rokov
a keby ste citali tuto stranku, tak by ste mali asi iny nazor na jeho radu...
Urcite to nie je typ cloveka, ktory uraza
a nevie co so sebou.
Bolo tam velmi vela otazok aj ohladne myomov a cyst a podobne a jeho stanovisko vo vseobecnosti je take, ze tieto utvary sa daju odstranit aj inou cestou ako operaciou. S tymto nazorom som sa stretla na mnohych strankach kde sa preberala hlavne zdrava vyziva .
Pokial to uz je skutocne velmi komplikovane tak teda operacia, ale niekedy samotni lekari povedia ze treba chodit kazdy pol rok na kontrolu a myomy sledovat, tak potom sa oplati skusit tu zmenu stravy a pripravky ako Wild Yam, Pupalkovy olej aleb o borakovy, Damiana, Dong Quai, Black cohosh. Yam sa moze nahradit senovkou greckou a cistenie tela - branie enzymov na prazdny zaludok a extra enzymotvorny jod ci uz jodovu tinkturu na kozu.
Nie je jeden pripad ze myomy ci cysty zenam zmizli. Na tu konkretnu stranku chodila aj pisatelka pod nick Ivka l, takze to pozna, ale mne bolo luto ze ten clovek ma skutocne velmi dobre radi, ziadne produkty neponuka ani nema z toho nic, robi to vo volnom case a tam s na tej stranke si ziskal velku dôveru a sympatie za tie roky a ked sa dlhsie neozve, tak uz pise, ze kde je....
Tem o myomoch je vela aj na stranke www.porada. sk .....

Manula

silvi20....ja som 2 tyzdne po hysterektomii klasickou metodou cez brucho,trosku mi mokvaju dve dierky po stehoch,ale to by ma netrapilo,kazdy den je to lepsie,ale co ma trapi,to je krvacanie ...sice len take slabe,ale predsa tam je..v nemocnici mi povedal lekar,ze sa mi mozu uvolnovat vnutorne stehy,ale ze by nemalo byt silne...lenze co je silne?mala som lern slaby ruzovy vytok,to je prirodzene,lebo sa to cisti este a vraj by tam cerstva krv nemala byt..ale je(ak by som to mala zhrnut za 24 hod.by toho bolo na 1 malu vlozku ) ...ake mas ty s tymto skusenosti?

Oxana 24

AHOJ WITCH, veru mám v noci len trošku mierne návaly, ale pri mojej váhe je to nič. Skúsim teda v lekárni pozrieť ten čajík. A ten krémik si dám tiež predpísať od môjho gyndoša. Ja som v teraz v priebehu 2-voch mesiacov navštívila operačnú sálu 3x. Takže, ešte stále nemám povolenú žiadnu sexuálnu aktivitu.
Po takejto dlhej prestávke si myslím, že možno ani nebude treba zvlhčovať. Moje hormóny sa idú zblázniť!!!

witch

ahoj OXANA 24 mne moj gyndos predpisal Ovestin krem.aplikuje sa raz tyzdenne.ale davala som si ho len asi 2mesiace inac ak ti to nieje proti srsti staci aj lubrigacny gel.potom sa ti to mozno upravi samo.niekedy mam pocit,ze som zvlhcena az az.tak neviem.s kilami si nerob starosti mna strasili ze priberiem a uz rok mam stale 47kg.a inac mozno budes mat teraz navali tepla tak skus menopauzovi caj je fakt dobry teraz ked zacali tie teploty vzduchu vratila som sa k nemu.tak zatial caute.

RNG

jedine co som tu chcel naznacit je ze myomy, cysty, zhrubnutia maternive, rozne tkaniva zdurene alebo "predkancerozne" sa daju aj liecit, nielen rezat. A to nie je ciste zenska tema, to sa tyka tak isto aj muzov, hoci nie na tych istych organoch.
Ale uz vas tu nebudem vyrusovat, ked si to neprajete.

Oxana 24

RNG, poriadne si prečítaj príspevky, ktoré tu píšeme. Že hysterektómiu žiadna žena nepodstupuje len preto, že sa nudí a nevie čo zo sebou.
My, žienky ktoré sme to museli podstúpiť zo závažných zdravotných dôvodov, si tu vymieňame svoje názory a skúsenosti s tým súvisiace.
Neviem ako nám chceš radiť, ako môžeš vedieť čo prežíva žena, ktorej sa to týka.
Ja by som tiež nevedela poradiť mužom, ktorým amputujú semeník zo závažných zdravotných dôvodov. A nemyslím si, že ty by si mal maternicu a vaječníky. Nič v zlom, ale je to téma čisto ženská.

RNG

Nuz ked sa chlapi nemaju miesat do zenskych zalezitosti, tak sa len nechajte rezat. Ale to si vyberte len zeny na diagnozu a histerektomie(amputacie), lebo predsa muzi by sa nemali do zenskych tem miesat, vsakze.
Vobec, podla tejto logiky by nemali byt ani na skolach profesori gynekologie muzi, ale len vsetko zeny.
Nuz neviem.....

neposlušná

Gabrielit

Hysterektómia sa robí buď s ponechaním, alebo s vybratím vaječníkov. Hovorí sa tomu jednoduchá hysterektómia. Čítam, že tebe ponechali vaječníky, ktoré sa podieľajú na tvorbe hormónov, tak neviem aké by si chcela mať problémy? Skús sa na to spýtať svojho gynekológa.

Oxana 24

Ahoj WITCH, tak to je super, že vyzeráš tak mlado, aj mne každý háda menej rokov ako mám aj preto, lebo som veľmi štíhlunka a drobnejšej postavy.
Teraz mám problém s váhou akosi nemôžem pribrať, ale je lepšie mať menej kíl ako potom chudnúť, viem že to ide ťažko.
Chcem sa ťa spýtať či nemáš nejaké skúsenosti s gélmi na zvlhčenie pošvy, vraj po tej hysterektómii vplyvom chýbajúcich hormónov nastávajú tie zmeny aj v pošve je suchšia..

WITCH

RNG nechapem,ze ako chlap sa tu miesas do rad zenam,ktore postupuju urcite rozhodnutia o svojom zdravi.s tym barbarstvom si to trochu prehnal.a nestras tu zeny,o starnuti a neviem akych inych blbostiach.zena je taka stara aka sa citi aj v 50tke moze vyzerat perfektne a ty okolo nej prejdes a ani nezbadas ze bola chora a vzhladom predbehne 40tku.bola som zo svojim synom 15cnym u lekara a ten nas medzi dverami zahriakol,ze vraj kde mame dozor.skoro som vyletela s koze.ale aspon viem ako vyzeram ocami inich dokonca mojho manzela obcas pochyti amok ziarlivosti lebo sa za mnou otoci aj 20cka.vsetko riesim cvicenim a dobrou naladou.IVKA1 a OXANA 24 SOM S VAMI.