dobry, chcem sa opytat, ze co mam robit ked mam v zhybe nohy na vnutornej strane lytka lypon-to mi moja teta(doktorka)povedala. mam tam taku gulicku tvrdu a zevraj je dost velka :( je nutne ju girurgicky odstranit?? a z coho sa to vlastne tvoriii?
Lypon... chirurgia
Ako prebieha operácia lipomu.
Mám ho na pravom pleci. Veľkosť slepačieho vajca.Dajte mi vedieť čo najskôr. Dík
pre RNG a ako dlho treba tie enzymy a lecitin brat aby som vedela ze mi to aspon ciastocne pomaha?
Robim v chirurgickom zariadeni na recepcii a vela pacientov k nam prichadza s odstranenim lipomu...bez obav, prosim...
Mám problémy. moje lipomy mi obrastajú celý krk a hlavu v zadu vo vlasovej časti. Operovaný som bol už tri krát. Naposledy tento týždeň, vyberali mi lipom z chrbta a krku v zadu , ale nevyoperovali ho celý, lekár tvrdil,že nádor je prirastený k chrbtici a on sa bojí že mi poškodí nerv. Už ma viac operovať nechcú, žeje to zbytočné, ale tie lipomy mi rastú o chvíľu budem vyzerať ako Quasimodo. Zostali mi ešte 3 nádory a ja neviem ako ďalej, prosím ak viete poraďte mi, kde by som sa mohol obrátiť pre pomoc. Ďakujem. Že sa jedná o lipomy už bolo potvrdené aj histologicky, ale lekári tvrdia, že sú atypické, lebo nerastú v puzdre.
skús sa dať vyšetriť aj inému lekárovy
bez = neviem. ale fakt prisaham ze ju mam vyssie. alebo to je ta kost a ta hrca zmizla po tej injekcii. neviem. ale mam hrcu nejaku o dva cm vyssie jak bola. vidim to aj podla toho kam mi pichol injekciu.
však povedal že je prirastená ku kosti ako sa mohla posunúť?
viem ze je to na mne, len neviem ako sa rozhodnut, pretoze jak mi tam vcera pichol tu injekciu s neviem akou tekutinou abo cim aby to videl na rontgene, som zistila, ze sa mi ta hrcka presunula o par cm vyssie. je to normalne? :((
hellohelo je to na tvojom rozhodnutí ja to mám 5 rokov až keď mi začali bolesti to je asi mesiac išiel som znovu k lekárovi ale ku inému ktorý mal k tomu úplne iný prístup bol by som rád keby som to už mal za sebou lebo až histologia povie čo to je.