Skoro ziadna puberta a dospievanie

Príspevok v téme: Skoro ziadna puberta a dospievanie
Natt5484

Ahoj,

stalo sa Vám niekomu že máte pocit že ste vobec nemali pubertu resp. dospievanie ako by malo byť ? A ako mala vacsina rovesníkov ? Teda zabavy, prespavanie, diskoteky, spolocne vylety, stala kamaratov s ktorymi boli zážitky ? Naháňanie báb atď. lebo ja som to napríklad zazil velmi málo a mám pocit ze mi to teraz dosť chýba. Ani prostredie nebolo úplne ideálne to musím povedať. Som chalan 29 rokov.
Vďaka za vaše postrehy, prispevky a komentáre a pocity. Som zvedavý ci este niekto taký je.

eeve131

Ja som na tom podobne, úplne ma to minulo, a i keď som v tom čase na to nemala kapacitu to ľutovať, teraz už áno, a to už mám po tridsiatke. Každý sa tu pýta a prečo a prečo, a divia sa, a neuvedomujú si, že každý človek má iné zázemie, iné problémy, a sú ľudia čo sú ťažko skúšaní od detstva. Neviem síce tvoj dôvod, ja svoj trocha načrtnem - veľký introvert, šikana na základnej škole, minimum priateľov, veľmi kontrolujúca, prísna a deptajúca "rodina", zákazy, príkazy, až sa človek aj po dosiahnutí dospelosti dostal do bludného kruhu. Hej, teraz to ľutujem, ale zároveň si uvedomujem, že som v daný čas tak či tak pre to nemohla nič urobiť, čiže zbytočne plakať nad rozliatym mliekom, i keď si človek často ľútostivo povzdychne, keď to vidí/počúva z každej strany, aké by to bolo KEBY...čiže si ešte mladý, a ako to tak cítiš, a máš priestor a možnosť, dobiehaj :) v rozumnej miere samozrejme, tak ako to bolo písané, napr také drogy či chľast, tam dobiehať nemusíš :)

hela212

A malo to nejaky dovod, ze preco si nezazil taku "pravu pubertu"? Mam kamaratu a ten mal v tom case frajerku, tak sekal dobrotu. Ked sa rozisli, tak to potom patricne vsetko dobehol.

juchio

nehnevaj sa ale prepac ja v tomto tvojom veku by som celu moju pubertu uz mala asi davno dobehnutu :D ved co si robil od 18tky a teda od podarenia sa prekrocenia hranice dospelosti ? :D

lilinida

.. v podstate.. nasi ma nechceli nikam v puberte pustat ani ku nam som si nemohla kamosky vodit, lebo mama mala stale haluze z neporiadku apod. .. cize asi viem o com hovoris.. ale 29 rokov je podla mna uz dost vysoky vek na to aby si stihol tuto pubertu dohnat nemyslis?

mozebyt

Čiastočne sa takto niekedy cítim ja aj keď kamarátky, kamaráti boli no nemala som vyslovene partiu, neviem aké to je, v rodine to v istom období nebolo tiež ideálne. Som cca v tvojom veku kedy už ženy uvažujú o vlastnej rodine a mňa to neťahá aj keď mám dlhodobý vzťah. Skôr ma ťahajú výlety s kamarátmi, kamarátkami, priateľom, vlastné záľuby.
Myslím, že pri naháňaní dievčat si o nič neprišiel, vzťahy si s nimi môžeš budovať cez kamarátstvo. Pri žúrkach tiež neľutuj. Kebyže máš v rodine alkoholika možno ťa ani nenapadne ľutovať nejaké diskotéky.

MrkvovyDzus

Zažívam asi niečo podobné.
Na druhej strane, niektoré veci, ktoré si spomenul, by ti mohli aj uškodiť a je pre teba lepšie, že si sa im vyhol. Dnes som napríklad premýšľal nad tým, že som rád, že som raz nevyskúšal cigaru, pretože kamarát ju nepriniesol. Vo svetle mojich problémov a tendencii hľadať "útechu" v rôznych veciach by taká cigara z minulosti mohla spôsobiť, že by som mal teraz ďalší problém. A som teda vďačný, že som to nevyskúšal a myslím, že je celkovo lepšie niektoré veci nevyskúšať, ako potom bojovať s tým, aby sa ich človek zbavil.

Najčítanejšie články