Dcérin problém. Ešte počkať, alebo ihneď riešiť?

Príspevok v téme: Dcérin problém. Ešte počkať, alebo ihneď riešiť?
aktaK akneL

Sedem rokov žijem v partnerskom vzťahu so ženou a spoločne vychovávame jej 15 ročnú dcéru. Máme harmonický vzťah a jej dcéra ma berie ako jedného z milujúcich rodičov. Vie, že ju mám veľmi rada a ja to z jej strany cítim rovnako. Napriek tomu, že netvoríme klasickú rodinu, sme šťastná rodina. Partnerka ma nikdy nevylučovala z výchovy a aj keď nie som biologický rodič dcéry, dcéra sa mnou nechala vychovávať, čiže všetko bolo a aj je v poriadku. No teraz sme narazili na jednu maličkú nezhodu a dosť ma to trápi. Všetko to začalo vlastne tým, že včera som mala voľno, tak som sa rozhodla, že vyperiem posteľné. Stiahla som posteľné v dcérinej izbe a zistila som, že na matraci má suchý fľak po pocikaní. Prekvapilo ma to, lebo netušila som, že mala nehodu, no nejak zvlášť som to neriešila. Proste stalo sa. V izbe má dve postele, preto mi prirodzene napadlo, že jej dám na posteľ matrac z druhej postele a tento vyčistím. Pustila som sa do toho a ostala som zaskočená, lebo aj druhý matrac bol zjavne pocikaný. Matrace som si obzrela z oboch strán a bolo mi jasné, že sa jej to stalo najmenej trikrát. Nešlo len o nejaké cvrknutia, tie fľaky boli naozaj veľké. Keďže v tejto izbe býva od Vianoc, tak je nesporné, že za posledné štyri mesiace mala niekoľko nehôd a to ma znepokojilo. Postele som naspäť ustlala, lebo nechcela som, aby dcéra vedela, že som zistila, že mala nehody, kým to nepreberiem s partnerkou a nedohodneme sa čo ďalej. Predpokladala som, že aj ona tým bude zaskočená a bolo to tak. Je nám jasné, že sa za to hanbí, a tak to pred nami utajila. Divíme sa, že sme si to nevšimli, ale pätnásťročný človek je už dosť samostatný na to, aby zvládol obslúžiť práčku a sušičku a matrac sušila zrejme v podkroví a kým schol, na posteľ si dala starý matrac, preto sme si to nemuseli všimnúť. Mrzí ma však to, že partnerka to nechce riešiť. Dokonca jej nechce povedať ani to, že o tom vieme. Argumentuje tým, že ju nechce stresovať, aby sa to nezhoršilo, lebo v detstve mala nehody každú noc a neviem si predstaviť aké to bolo hrozné. Pamätám si, že ešte aj spolu sme chodili k nefrologičke, no je pravda, že ja som s nimi prežila už len pár nehôd. Nemám dobrý pocit, že nepovažuje za dôležité ju znova vyšetriť. Vraj nikdy jej nič nenašli, a keby sa niečo dialo, tak by nám to iste povedala aj napriek tomu, že sa hanbí. Na jej správaní sa nič nezmenilo. Stále je usmiata, urozprávaná a vyzerá byť v pohode. Partnerka navrhla, že budeme si všímať, či sa to nezhoršuje a ak sa to zhorší, začneme to riešiť. Vy by ste to riešili, alebo sa prikláňate k tomu, že môžeme počkať čo bude a uvidí sa?

aktaK akneL

ahjajjaj: Ide o nočné pomočenie. Ja by som to asi riešila, ale možno som až príliš opatrná, a preto sa bojím, či za tými nehodami nemôže byť niečo vážnejšie. Ako to upratať jej netreba vysvetľovať, veď to dokázala tak, že sme si to ani nevšimli.

ahjajjaj

Vy žijete 3 ženy v jednom byte z toho dve v lesbickom vzťahu pred očami 15 ročného dievčaťa?

A ide o menštruačnú, či močovú nehodu? Podľa mňa netreba hovoriť dievčaťu nič. Ak chce, nech jej to povie jej matka. Aj to len v tom duchu, že jej vysvetlí, ako to upratať.

aktaK akneL

Presne to isté tvrdím, no partnerka si ide svoje, že nechce, aby z dcéry znova urobili enuretičku, skôr ako to bude nutné. Že pár nehôd za 4 mesiace, ešte nič neznamená. Razí teóriu, že ak sa bude hanbiť s tým chodiť po lekároch, tak sa to určite zhorší. Prízvukuje mi, že sama viem, že sa musí strašne hanbiť, keď to pred nami tají, pritom nám sa zdôverí so všetkým. Inak, zaskočilo ma, že s týmto sa nezdôverila. Som z toho trošku smutná, ale verím, že keby sa to zhoršovalo, zdôverila by sa. Keby bolo isté, že je to len o pár nehodách, tiež by som počkala, no bojím sa, či za tým nemôže byť niečo vážnejšie, čo treba riešiť čím skôr.

paulinocka

ale ved to sa da predsa riesit, takisto som chodila ako dieta na nefrologiu a velmi mi to pomohlo. treba komunikovat, vobec by som sa neodvolavala na to, ze ju tym bude jej matka len stresovat. stresovat ju bude to, ze si s tym sama nebude dat vediet rady.