Druhá svadba v kostole

Príspevok v téme: Druhá svadba v kostole
Vlado111

Dobrý deň,
poprosím Vás o informáciu (Vy, čo máte v tom prehľad, prípadne osobné skúsenosti), je možné sa opäť ženiť v kostole? Ženil som sa v katolíckom kostole (ja evanjelik, ex katolíčka), sme rozvedení (súdne, nie cirkevne). So súčasnou partnerkou plánujeme rodinu (už som ju aj požiadal o ruku, odpoveď áno), chcel by som hlavne kvôli nej mať čo najromantickejšiu svadbu. Môžem sa opäť oženiť v katolíckom kostole, resp. evanjelickom, alebo nám zostáva len matrika? Prípadne či si potrebujem vybaviť anulovanie manželstva, aj keď nie som katolík a svojho času ma farár pri svadbe bral ako neveriaceho? Ďakujem za každú serióznu odpoveď.

ceresnicka10

mna by zaujimalo ako autor pochodil, pretoze je to diskutabilna vec, niektori to schvaluju iny nie, vraj ked uz si das pred Bohom svoje ano s jednym partnerom s tym druhym to beru ako ruhanie...

smialala

neviem ci ti tu niekto dobre poradi, lebo meni sa doba, menia sa zakony, meni sa vsetko. najrozumnejsie a najistejsie mas ked sa spytas priamo tam kde chces svadbu mat, myslim ze budu ochotni ti poradit a vyjst v ustrety.

taziarka

Ja by som to riesila asi priamo cez faru bud telefonicky alebo mailom. Radsej nech si to takto upresnite a mas to najistejsie.