Postupna hluchota bez diagnozy

Príspevok v téme: Postupna hluchota bez diagnozy
Hlucha_mama

Ahojte,
nikdy v zivote som nemala problem so sluchom,ziadne urazy, v rodine nemame nikoho s takymito problemami.
V aprili 2023 som bola velmi chora,chytene dutiny,zalahlo mi prave ucho. ORl prepichol bubienok bolo dobre, pocula som na 100percent.
V auguste 2023 zase zalahnute ucho bez choroby, pocula som horsie,dali mi Mometasone a antihistaminika.
Vobec nepomohlo,sluch klesol o 30percent,dali Prednison. Tiez nepomohol, postupene sluch klesal, dali spravit HRCT ci to nie je otoskleroza,ale vysledok bol bez nalezu, ucho je ok. V decembri som este nieco pocula...
V januari 2024 audio ukazalo hluchotu na 99 percent,mam si dat kochlearny implantat...
Teraz mam tyzden zalahnute na lave ucho, ktore vzdy fungovalo na 100percent. Nebola som chora. Vyter nos/hrdlo cisty. Bubienok trochu vpaceny. Beriem antihistaminika, Prednison,Mometason - ziadne zlepsenie. Bola som od augusta u 4 ORL lekarov, aj v nemocnici na Orl a nik nevie co sa deje. Raz tipuju,ze mozno je to nejaka skryta autoimunitna choroba, potom mozno vysetrenie na trombozy na hematologii, mozno nejaky virus. Ale nikde ma neposlu,dookola chodim na audio a kontroly nic z toho...
Uplne som uz zufala, dost co som prisla o jedno ucho a teraz to zacalo s druhym a nik mi nevie pomoct...
Nema niekto podobnu skusenost???

ahjajjaj

Ahoj, problém, ktorý opisuješ, je "infarkt ucha". Mám 17 ročnú dcéru, ktorá bola u ušného s tým, že nepočuje poriadne na jedno ucho, má ho zaľahnuté. Audiogram ukazoval tiež hodnoty hluchoty, kvôli ktorým nám bol odporúčaný prístroj. Na druhý deň povedala dcéra, že jej odľahlo ucho a znova počuje. Mali sme doteraz šťastie, pretože najneskôr do 2 týždňov sa jej sluch vrátil. Ale prečo jej zaľahlo v uchu, prečo jej odišiel, to lekár nevedel. Povedal len, že máme prísť, keď znova odíde.
Asi som Ťa nepotešila. Čo by som odporučila sú asi len výživové doplnky, autooxidanty na lepšie zásobovanie kyslíkom v krvi a pod, krvičiastiace rastliny, vitamíny...- dokopy nič, čo by Ti pomohlo sluch vrátiť, ale snáď nejaká prevencia, aby neodišlo aj to druhé ucho, ktorým ešte počuješ.

Hlucha_mama

Este dodam,ze som nikdy nemala bolesti usi,ani tinitus,ani vertigo. Jedine pocit zalahnuteho ucha a zhorseny sluch.