Zažívacie ťažkosti

Príspevok v téme: Zažívacie ťažkosti
orajdo123

Ahojte. Už asi 8 mesiacov pociťujem veľké problémy. Je to taká ako keby nevoľnosť, hoci kedy ma napína, pocity na napínanie, aj pri umývaní zubov napr., cítim taký pocit plnosti, nedobrého spracovania potravy a po jedle to je ešte horšie, telo ju nechce ako keby ani prijať. Niekedy sa aj pozvraciam. Je to ako keby podráždenosť niečoho alebo taká precitlivenosť orgánov alebo čoho. Sú to veľmi nepríjemné pocity. Na gastre som bol ešte na začiatku júna čo už nejaká doba je a odvtedy sa udialo kopec toho, doktor mi povedal len toľko že žalúdok je podráždený ale nepovedal z čoho môže byť. Nález bol antumgastropatia a duodeno gastrický reflux. Teda asi návraz žlče do žalúdka, bol som aj na sone aj na RTG pasáži. Na gastre mi brali aj krv vtedy ale neviem na čo robili testy, viem že na alergie ano čo mi zistili aj laktózovu intoleranciu. Toto sú nálezy a zistenia doktorov. Nik mi ale nepovedal čo mi môže robiť problém. Skúsil som už aj lieky ako Ganaton, Degan, Costi, Pangrol čiže všetko možné ale žiadny ma problému nezbavil. Riešil som to aj s psychiatričkou a vyskúšal som rôzne antidepresíva, či neurol. Nezaberá nič na to. To brucho stále neni v poriadku. Psychicky som bol dlho v pohode a veril som, že sa problém nájde. Bohužiaľ teraz trpí už aj psychika lebo ma to trápi a obmedzuje výrazne v živote. Nikdy som nemal problémy zo stresu alebo z niečoho takéto. Už aj psychiatrička povedala, že nevie čo s tým aj na gastre ma už poslali kade ľahšie. Čo ma mrzí. Neviete prosím čo ešte spraviť pre to a ako nájsť problém? môže to byť problém so zlčníkom alebo pankreasom alebo nejaké parazity? Čítal som aj o funkčnej dyspepsii, toho sa celkom desím lebo sa nedá veľmi liečiť. Dúfam, že to neni ono. Som už úplne v koncoch. Viete mi prosím niekto seriózne poradiť čo ešte spraviť a s čím by to mohlo súvisieť? Ďakujem

ahjajjaj

odporúčala by som Ti preštudovať si webovú stránku naturalswiss.sk. Zaoberá sa vyslovene zažívacími ťažkosťami. Zažívací trakt je často chorý bez zjavnej príčiny a ťažko je aj zistiť samotnú príčinu ťažkostí. Napriek tomu existujú. A často sú to práve výživové doplnky, ktoré nám uľahčia zažívanie. Na mushi.sk je extrakt z liečivej huby hericium. Tá v priebehu cca 3 mesiacoch upraví trávenie a zlepší individuálne cítenie sa človeka. Zároveň je dobrá aj na psychické problémy ohľadom stresu, ktorý často žalúdočné problémy spôsobuje.
Od lekárky som počula, že ako detská lekárka mala pacient, ktorý od svojich 10. rokov tvrdil, že ho bolieva brucho. Bol na detskej gastroenterológii, urobili mu všetky možné vyšetrenia, všetko bolo v poriadku. Keď bol dospelý, problémy sa zhoršili a vytvoril sa mu žalúdočný vred. Pritom vtedy, keď sa začal sťažovať, mal ešte všetko v poriadku. A nie je to jediný prípad, tráviaca sústava je labyrint, ktorý môže bolieť a horšie fungovať pre mnoho príčin.