Ahojte, skúsim sa opýtať aj tu, nakoľko ani môj gynekológ nevie odpoveď. Každý rok chodím na preventívky, nikdy som nemala žiadne problémy. Avšak po poslednej preventívke mi vyšiel nález - ureaplasma parvum. Gynekológ ma ubezpečil, že je to bežná vec prenášaná pohlavným stykom a že ju ani netreba liečiť, pokiaľ nemám žiadne príznaky. Podotkol, že sa nemusím báť, že môj partner mi určite nie je neverný, že sa prosto baktéria premnožila. Ja však nemám partnera už 6 rokov a nemala som žiaden pohlavný styk celý tento čas (okrem masturbácie samozrejme). Na otázku kde som sa nakazila gynekológ nevie odpovedať. Máte niektorá s tým skúsenosť? Je možná nákaza aj mimo pohlavný styk?
ureaplasma parvum - spôsob nákazy
Ďakujem za odpoveď, ale zrejme to nebude ako píšeš. Pred rokom som bola na DNA testoch, kde testovali prítomnosť vírusov a baktérii v tele, myslím, že doktorka spomínala aj neaktívne a nebola zistená ich prítomnosť. Čítala som, že je pravdepodobná nákaza aj na toaletách, čo si zas môj gynekológ nemyslí... ?♀️
ahoj, zrejme si túto baktériu mala už aj dávno predtým, možno aj vyše 10 rokov, pozitívny nález Ti práve teraz vyšiel preto, že si mala oslabenú imunitu, a baktéria sa rozmnožila viac, ako je to prípustné. To je tak, že sa v živote stretávame s rôznymi baktériami, ale nákaza či choroba sa vyvinie len vtedy, keď sa imunitný systém nevie dostatočne brániť a nechá baktériu sa rozmnožiť tak, že pri tom napadne rôzne tkanivá.