ureaplasma parvum - spôsob nákazy

Príspevok v téme: ureaplasma parvum - spôsob nákazy
Foxi

Ahojte, skúsim sa opýtať aj tu, nakoľko ani môj gynekológ nevie odpoveď. Každý rok chodím na preventívky, nikdy som nemala žiadne problémy. Avšak po poslednej preventívke mi vyšiel nález - ureaplasma parvum. Gynekológ ma ubezpečil, že je to bežná vec prenášaná pohlavným stykom a že ju ani netreba liečiť, pokiaľ nemám žiadne príznaky. Podotkol, že sa nemusím báť, že môj partner mi určite nie je neverný, že sa prosto baktéria premnožila. Ja však nemám partnera už 6 rokov a nemala som žiaden pohlavný styk celý tento čas (okrem masturbácie samozrejme). Na otázku kde som sa nakazila gynekológ nevie odpovedať. Máte niektorá s tým skúsenosť? Je možná nákaza aj mimo pohlavný styk?

Foxi

Ďakujem za odpoveď, ale zrejme to nebude ako píšeš. Pred rokom som bola na DNA testoch, kde testovali prítomnosť vírusov a baktérii v tele, myslím, že doktorka spomínala aj neaktívne a nebola zistená ich prítomnosť. Čítala som, že je pravdepodobná nákaza aj na toaletách, čo si zas môj gynekológ nemyslí... ?‍♀️

ahjajjaj

ahoj, zrejme si túto baktériu mala už aj dávno predtým, možno aj vyše 10 rokov, pozitívny nález Ti práve teraz vyšiel preto, že si mala oslabenú imunitu, a baktéria sa rozmnožila viac, ako je to prípustné. To je tak, že sa v živote stretávame s rôznymi baktériami, ale nákaza či choroba sa vyvinie len vtedy, keď sa imunitný systém nevie dostatočne brániť a nechá baktériu sa rozmnožiť tak, že pri tom napadne rôzne tkanivá.