Zdravím vás od vtedy ma napadli šiesty ľudí pred 3 mesiacmi sa bojim zo všetkého mám strach ist dakde sám mám strach z ľuďmi prosté sa bojim ze ma budu napádať sice to robi myšlienka ale neviem sa stým baviť síce žene to nechcem povedať ze mam strach od ľudí lebo mam take pocity búšenie srdca nohy sa mi triasu co si myslíte ze mam niejaku traumu ? Alebo fóbia ? Sa bojim aj povedať žene ze by sa ma vysmiala alebo podcenovala? Lebo kazda žena to chce takeho muža silneho a zachranil rodinu nedaj boze keby sa niečo stálo celý den som doma nikam nechodím je niejaka liečba zbaviť sa strachom ? Niejak potajomky nechcem aby sa niekto dozvedel co by ste odporučili ale žiadne nadavky atd vopred ďakujem
Neviem sa zbaviť strachu
Je to trauma z extrémne stresujúcej situácie. Mozog sa ťa teraz "snaží chrániť" a spôsobuje ti úzkosť lebo si myslí že za každým rohom je nebezpečenstvo. Skús si vybaviť klinického psychológa,mal by byť zadarmo keď budeš mať výmenný lístok od svojho lekára alebo psychiatra. Mohol by ti pomoct. Lieky by som ti nedoporucoval
Byt tebou, porozpravala by som sa o tomto s tvojim vseobecnym lekarom. Podla vsetkeho ide o posttraumaticku stresovu poruchu a nema to nic spolocne s tym, aky si alebo nie si odvazny. Posttraumatickou stresovou poruchou typicky trpia vojaci, ktori bojovali v skutocnej vojne a vratili sa domov. Takze prave naopak. A nie je sa preco kvoli tomu citit menejcenne. Tvoj vseobecny lekar by ti mal dat odporucanie k odbornikovi na psychiku. Tvoja partnerka/rodina ta potrebuje, a na to, aby si mohol zase fungovat ako predtym, potrebujes pomoc. Je to uplne normalne.