Budem môcť cvičiť keď mám náznak na karpálny tunel ?

Príspevok v téme: Budem môcť cvičiť keď mám náznak na karpálny tunel ?
Ondro11

Zdravim, mám 26 rokov, pravidelne som začal cvičiť a pracujem ako čašník (teda tiež dviham tácky a pod.).Cvičím väčšinou tak 4x do týždňa. Cvičím ešte len krátko. No poslednú dobu mám mravčenie vo vonkajšej dlani. Príde to hocikedy. Akoby ma niečo vo vnútri zápästia pichlo. Hocijaký predmet som schopný uchopiť no príde mi, že nevydržím držať nejakú vec veľmi dlho (napr. tašku s vecmi). Mravčenie v palcoch nemám. Ešte v piatok som cvičil a bol som schopný normálne uchopiť činku ako predtým. No cez víkend som bol na výlete a keď som držal dáždnik tak ma začalo bolieť zápästie. Hrozí mi karpalny tunel ? Skúšal som niesť aj cestovný tašku s vecmi ale to som nejako zvládol aj keď tiež tam nebola taká sila ako zvyčajne. Dneska v práci som skúsil pozdvihnúť súd a zvládnem to no aj tak mám obavy, že je to niečo vážne s rukou.

Ema Balaz

Zdravím Ondro,

ja som mala podobný problém, kedy bolesť a tŕpnutie prešlo až do takého štádia, že som nemohla ani písať na notebooku. Na rehabilitácii mi dali liečbu pomôcou elektriky a dlho som musela cvičiť konkrétne cviky.

Dokonca mi poradili rôzne cviky aj na karpálny tunel, je ich kopec na internete. Ja som sa celkovo inšpirovala aj týmto článkom:
www.co-to-je.sk

ketlenka

pravdaze mozes cvicit. len si musis davat vacsi pozor a samozrejme vyberat skor take cviky, pri ktorych tie zapastia nebudes az tak zatazovat. tiez to tak robim, popritom beriem Revitanerv Strong na regeneraciu nervov a v pohodke :-)

matila

jasne, len si nesmies velmi tu ruku namahat. existuju cviky, pri ktorych ruky namahas ozaj minimalne. skus cvicit prevazne take.