Ahojte, v prvom rade si vážim všetky dobré matky! Naozaj. Nie také, čo dieťa majú iba preto, aby sa o nich potom staralo, a emocionálne ho zanedbávajú… dúfam, že takých je málo, ja osobne našťastie poznám hlavne inteligentné matky.
Ale prečo nás bezdetné napríklad na internete odcudzujete? Mne je napríklad zle z toho, že aj zdravej žene sa môže stať ťažký otrasný pôrod a okolie to bagatelizuje, hlavne muži, a ešte to berú za samozrejmosť, že máme trpieť ako v praveku…už dávno by tie pôrody by nemali tak bolieť… mnohým ženám to zničí telo a psychiku a sex ( aj ten je dôležitý vo vzťahu a manželstve !) …tiež keď sa mi matky sťažujú, že nemajú čas na seba s nimi súcitím, ale prečo som nútená do toho, aby som aj ja mala kadejaké bolesti a prišla o voľný čas? Deti ako také sú fajn, no zaslúžia si ozaj dobrý domov a nie byť vyrobené iba preto, že ma donútilo okolie. A keď aj - alebo hlavne - muži chcú veľa sexu, prečo sa mnoho krát nezastali svojich žien, keď sa k nim pôrodníci chovali surovo? To fakt musíme mať deti povinne a len trpieť? A prečo cirkev nepotrestá pedofilov, keď jej taaaak záleží na deťoch?
Zlyhávame ako spoločnosť. Nechránime ženy pred pôrodníckym násilím a nechránime deti pred pedofilmi, ale do bezdetných ľudia radi rýpu :/