Zdravím. Kvôli použitiu štuplí do uší som si včera urobil problém. V jednom uchu som štupeľ vložil hlbšie a asi som si mazovú zátku zatlačil až na bubienok, takmer nič nepočujem. Bolesti nemám. Od včera používam 3x denne Aurecon drops olejové kvapky (zmes olivového oleja a ďalší bylinkových esenc. olejov). Zatiaľ nepomohlo, čo je aj logické, keďže to mám zatlačené úplne vzadu. Vraj mám počkať 3-5 dní, a potom by mal postupne vypadávať, čítal som na nete. Avšak niektoré zdroje hovoria až o týždni či dvoch. Rozmýšľam, či vôbec má význam takto dlho čakať, či tie kvapky pomôžu - keďže je to veľmi hlboko, alebo mám ísť k lekárovi? Alebo mám aspoň tých 5 dní počkať, a potom skúsiť peroxid vodíka? (Peroxid mám tiež značku Aurecon, takže nemusím rozrábať, je na priame použitie). Na jednom webe som ale čítal, že ak je ucho veľmi upchaté mazovou zátkou a hlboko, tak peroxid vraj viac uškodí, ako pomôže. Okrem iného, mám aj taký problém, že olej nakvapkám, a potom nechce ísť z ucha von, podobne to bude asi i s peroxidom. V poruke mám aj ušných sprej s morskou soľou, ale nechcem všetko naraz miešať - olej, peroxid, soľný roztok a pod. Zatiaľ len olej kvapkám. Na nete som čítal aj o domácich výplachoch striekačkou, no nemám na to odvahu, aby som si tlakom neprebil bubienok. Navyše ju teraz ani nemám v poruke. Ďakujem za rady.
Mazová zátka až pri bubienku, potrebujem pomoc !
Chod si to dat vyplachnut k lekarovi, pripadne ta poslu na usne. Je to najbezpecnejsie a zarucene to pomoze.
Ten vyplach hrubou striekackou mi kedysi robil usny, bolo to super. Ale daval mi aj ine, ked bol problem, aj audispray si pamatam, taky zeleny, ale uz neviem na co vlastne. Niekedy to trva. Tou solou myslim nic nepokazis, aj popri tom oleji. Aj tycinky este su.