Dobrý deň, dnes keď som prišiel z práce domov som si všimol, že jedna mladá (už odstavená) korela nemá nohu, najprv som si myslel, že ju napadol nejaký škodca (nedávno sme riešili problém s lasicou) alebo dravec, ale potom som si všimol, že druhá mladá korela (súrodenec) si hryzie nohu (odhrýzla si prst), samozrejme som ich okamžite ošetrili aby nedostali infekciu. Tieto korely sú odstavené vo vonkajšej voliere s mladými andulkami a ďalšími mladými korelami. Papagáje sú pravidelne preliečované, choré určite niesu, doteraz bolo všetko v poriadku a žiadne sebadeštruktívne správanie som u nich nepozoroval. Nemá s týmto skúsenosti? Za ten čas čo chovám papagáje sa mi nestalo, že by si niektorý sám odhryzol nohu.
Korela si odhrýzla nohu
no ale zaujimalo by ma, ze ako to s tou korelkou pokracuje?
Asi bizar ale ja bohužiaľ pre to iné vysvetlenie nemám. Ja som tiež milovník zvierat. Iné vysvetlenie je že to není moja práca potom...
tak toto je najbizarnejsi pribeh, aky som citala za posledne obdobie :D ale dobre :D
Ja viem tak ze korely jedia potkany, nie vsetky ale niektore sa to vedia naucit pocas zivota. Co ak nejaky idiot splachol do zachoda nejake svinstvo, napr. drogy ak mu to nerobilo dobre, nevedel ako sa ma toho zbavit, sice to rozriedil s vodou a snazil sa aby to potkany nejedli, ale vobec ho nenapadlo ze sa toto moze stat...
moznoze aj vtaky maju psychicke poruchy, ktovie :)
Nemyslím si, že by korela nebola ošetrená, ak to situácia vyžadovala. Skôr ide o to jej správanie, či s tým sa niekto nestretol.
chudatko korela. rob s nou nieco, ved ti moze takto zomriet predsa.
Ja nechapem. To ako vazne pises na forum namiesto toho, aby si ju vzal k veterinarovi? To mi teda hlava nebere.
nerozmyslal si zajst k veterinarovi?