Ahoj, chcel by som sa opytat jednu vec. Rastie mi na zahrade mäta a zacal som si robit mätový čaj. Robim to tak, ze rano si natrham listky, asi tak cca 30 kusov, dam to do dzbanu a zalejem cca 2 L vriacej vody. Potom to cely den popijam...Listky nevyberam nechvam ich stale v dzbane. Je tento sposob pripravy a pitia v poriadku ? O Mäte som si precital, ze je to jedna z najneskodnejsich byliniek a nepotrebuje nejaku specialnu pripravu. Za odpoved a pomoc vopred dakujem :)
Mätový čaj
no ja mam taku uchylku na caje :D viem ich vypit aj 10 za den. som si vedoma toho, ze to nie je dobre pit vkuse len caj, ale tak nepomozem si :D zase lepsie ako sladene vody, no nie? :D
nechutilo? ale ved ked striedas rozne, tak je to super :)
Caje mam rada vsetky, ale tiez, ze by som pila cely den len caj, to by mi ani nechutilo.
hovori sa, ze vsetkeho vela skodi a to iste plati aj o caji. je jedno aky, ale cely den pit len toto, no proste nie je to zaiste bohvieco.
No ale zase neviem, keď sú tam tie lístky namočené celý deň.
uplne v pohode to mozes pit, ja takisto matovy caj milujem, nedam nan dopustit a robim to uplne bezne takto :)
Tiež to tak robím, keď si zalievam takéto čaje z byliniek. Kľudne môžeš tie lístočky aj vyjesť trebárs.
Jasne, absolutne neskodne, nemas sa coho bat :)
podla mna je to normalne a zdrave, nic na tom nie je zle si myslim :)