Kvôli koronavírusu utratia tisíce škrečkov! Je možný prenos vírusu zo zvieraťa na človeka?

Táto diskusia patrí k článku: Kvôli koronavírusu utratia tisíce škrečkov! Je možný prenos vírusu zo zvieraťa na človeka?
Kvôli koronavírusu utratia tisíce škrečkov! Je možný prenos vírusu zo zvieraťa na človeka?

Aj napriek značnej nevôli milovníkov zvierat nariadil Hongkong usmrtenie tisícov škrečkov. U jedenástich z týchto hlodavcov v tamojších zverimexoch sa totiž potvrdil koronavírus. Hongkonské úrady zároveň majiteľov domácich miláčikov vyzvali, aby pri zaobchádzaní so zvieratami dodržiavali hygienické návyky a nebozkávali ich.

scratch

There is limited evidence to suggest that animals, including hamsters, can transmit the SARS-CoV-2 virus (the virus that causes COVID-19) to humans. While there have been cases of animals testing positive for the virus, human-to-animal transmission is generally considered to be uncommon.
The primary mode of transmission of the SARS-CoV-2 virus is human-to-human, primarily through respiratory droplets produced when an infected person talks, coughs, or sneezes. The World Health Organization (WHO) and other health authorities google have provided guidelines on the interaction between humans and animals during the COVID-19 pandemic.

SandovalP

Ako odpoveď na tieto obavy, je dôležité zdôrazniť, že hlavným spôsobom prenosu koronavírusu SARS-CoV-2 medzi ľuďmi je priamy kontakt s infikovanými ľuďmi a prenos vzdušnými kvapôčkami pri výdychu, kašli alebo kýchaní. www.mybkexperience.onl Existujú vedecké dôkazy, že koronavírus SARS-CoV-2 sa prenáša medzi niektorými druhmi zvierat a ľuďmi, ako napríklad mačkami, psov, tuleňmi a niektorými primátmi. Avšak prípady prenosu zo škrečkov na ľudí sú veľmi vzácne a zatiaľ nie je dostatok dôkazov, aby sme mohli považovať škrečky za hlavné zdroje infekcie pre ľudí.