Ahoj, potrebujem poradiť. Mám partnera už 4 roky. Z toho 2 roky bývame spolu resp. On býva u mna v rd. Svoj byt prenajíma. Som pred pôrodom. Ide o to, že partner mi posiela 150 EUR na energie a tým to zhasne. Výbavička na dieťa, ktorú som komplet kupovala ja ho ani nenapadlo sa ma opýtať, koľko stala a podieľať sa polovicou na ňu. Na cely kočík nam poslali peniaze jeho rodičia a aj tak polku si odomna vypýtal. aTaktiež nákupy potravín sú skoro výlučne na mne. Ale navarené by chcel mat. Ja v tehotenstve jem prevažne ovocie, jogurty, som vegetarian, takze z mojej strany sú to male náklady na stravu. Vôbec ho nezaujíma, že aj prášok na pranie, čistiace prostriedky, kozmetiku treba, ale všetko využíva a spotrebovala. Taktiež mame 2 psikov a jeden z nich je kardiak, denne potrebuje lieky a pravidelne odsávanie vody z tela, čo tiež vychádza mesačne cca 150 EUR. Už neviem ako ďalej. Nabehla som na md. Popri md mimo si už nič nezarobim. Keď sa chcem o tom rozprávať tak mi povie, že mi dáva dosť. Pritom na hypo od neho nepytam
Partner neprispieva na domacnost
treba sa porozpravat a dohodnut sa, co a ako, nech ste na tom rovnako!
On vôbec nie je na tvojej vlne, ak máš dve kúpeľne v dome, či nebude lepšie ti, keď budeš môcť izbu prenajímať pre 2 osoby, keď aj kuchyňa by bola zdieľaná.
Ja som to tak mala, a v pohode, prežila, budeš mať viac peňazí, a ak natrafíš na správne osôbky, pomôžu ti ešte aj.
On nech sa vráti do svojho bytu, resp.si nájde zrejme zase niekoho, koho môže tak, ako teba využívať.
Všetko ale riešiť v kľude, radšej až po pôrode, tiež ,,pôrodné" ešte od štátu dostaneš, toto všetko si ustráž.
Zarába, ešte svoj byt v prenájme a ešte ,,pol kočíka" zobral. Zváž budúci život s ním, je to absurdná situácia veľmi. Ty nie si žiadna chudera.
Toto vobec nie je ziadny partner, ako mozes s takym clovekom existovat. Posli ho kadelahsie.
Tiež si myslím, načo ti on je... Milostivo ti hodí 150 eur za prespanie, 150 eur mesačne stojí ubytovňa v azyláku, a nie v dome ,ešte aj so stravou a full servis vlastne od tehotnej ženy, fuj
No toto pred tehotenstvom, a predtým, že bude u teba bývať.bolo treba si vyjasniť
Teraz sa treba sústrediť na teba aby,sa mimčo narodilo v pokoji. On ráta s tým, že budú prídavky na deti, daňový bonus na dieťa + materská, alebo rodičovský príspevok.
Toho všetko sú ale tvoje peniaze, len plienky budú stáť koľko...ak stratíš mlieko,nebudeš kojiť, ďalšie 100 eurové náklady, toho všetko zaplatí štát pre dieťa
Nie aby mimčo ešte živilo jeho...smutné veľmi
Či sa on vôbec teši na dieťa,či ti niečo pomôže, veď vzťah je o dvoch, či si furt na všetko sama
Ak áno, čo s ním, načo ti je, neobstojí v ničom, ani ako partner, ani ako otec, veľkoryso by sa mal opýtať, zaujímať, čo potrebujete, zaobstarať sám od seba
Žiješ sama v podstate
Povedz, čo konkrétne ťa drží s ním, keďže ani sám na seba nedáva.
Naozaj by ma to zaujímalo. Má obrí nástroj, bojíš sa, že skončís sama s deckom a nikto ťa nebude chcieť?
Ako chceš utiahnuť z materskej to všetko čo spomínaš, neviem.... ale hlavne, to doteraz si bola kde a prečo si otehotnela s takýmto?
Tie ženské mozočky, to je sranda :D
Spocitaj si kolko ta stoji strava pre neho, odkladaj ucty. Potom mu to predhod a pytaj mesacne tu sumu. Ak odmietne, ja by som ho z domu vykopla. Zbytocne ho zivis. Je to len parazit.
keď sa nedá rozprávať s partnerom, porozprávaj sa s jeho rodičmi. Povedz im, že si vypýtal späť polovicu ceny kočíka a povedz, že za energie a vodu platí, len za stravu nie a že Ty ho tehotná tesne pred pôrodom ho živíš.
Tvoje rozhodnutia, uzivaj si to.
Vybrala si si ho tak sa nestazuj
Ahoj. Zober si to tak, že Tvojho priateľa výjde mesačný nájom 150,- Eur, čiže to sú jeho všetky mesačné náklady, samozrejme ak nerátam nejaké prípadné oblečenie ktoré si pre seba kupuje, takže spočítaj si svoje náklady na mesiac a porovnaj s jeho 150,- čo Ti dáva a som zvedavá akú bude mať potom výhovorku.