Alergia na vietor

Príspevok v téme: Alergia na vietor
Olawa

Dobrý deň. Mám 45 rokov a mám alergiu na chlad a vietor. Pri chladnom veternom počasí ma štípe a páli pokožka na stehnách, chrbte, krku a tvári. Na tvári mi pokožka aj sčervenie. Kožná lekárka mi dala olej do kúpeľa (emollient), telové mlieko "Lipikar" a krém na tvár "Toleriane sensitive creme" od značky LA roche-posay. Nič z toho nezaberá. Vedel by mi niekto prosím poradiť vhodnú kozmetiku, alebo metódu, ktorú má odskúšanú a naozaj pomáha? Ďakujem.

Olawa

Ďakujem za odpovede, som vďačná za každú radu. Tiež som všeličo pokúšala. Takisto pleťovú masku Dermacol kolagénovú aj hyalurónovú. Užívala som tekutý kolagén Cartylis, pridávam želatínu do jedla. Magnézium, draslík, vitamíny B aj D. Nepomohlo nič. Aj Jariš vodu- tá mi ale nerobila dobre, tvár som mala ešte viac citlivú. Obyčajná voda z vodovodu je ok.
Dnes som bola u druhého kožného. Povedal, že mám "tlakovú alergiu" (vietor vyvíja tlak na kožu a tým ju dráždi) skombinovanú s alergiou na chlad. Paráda?. Vraj na to krémy nepomôžu a dal mi Omarit -tabletky na alergiu. Tak som zvedavá.

Gaspura

Na vietor? To som ešte nepočula. Akože zima, chlad to hej. Ale akože na samotný vietor asi nie, však to tiež súvisí s tým, že fúka chladný vzduch.

pupavka18

Olawka,

pokožka už je ,,45"ročná...výživu aj zvnútra treba,
ja mám tiež ,,senzitivnu " tvár, a je to boj furt, teplo v miestnosti, chlad, klimatizácia v obch.centre, no..

Na kožnom som nepochodila tiež, ako inak...s doktormi ,,je zábava" , senzitivitu som zmiernila omegou 3, pupalka s vit.E, kolagén,ja mám Oslo skin, ale aj iné sú dobré jasne, vonku nevyjdem,aj keď prší,že nedám 50 tku krém na opaľovanie od Avene mám, tiež dopĺňam kremík s pygnogenolom, kupujem krém na chlad a mráz špeciálne, čo je

Tiež ošetrenie senzitivnej pokožky na estetickej klinike mi pomohlo, ošetrenie nie je navždy samozrejme, ale uľavilo sa mi, v lekárni Benu krém na zrelú pokožku od švajč.značky majú, to mi až neuveriteľne pomohlo, tiež maska na tvár od Dermacol aj 3 x za deň dám,
Mne aj voda škodí, preto čistim tvár čistiacou vodou z lekárne..jariš
Chystám sa doplniť ešte probiotikum symprove, je drahé, šetrím

Záver: len experimentujem, čo zmierni, zbaviť sa toho asi nedá.
Tiež som vypozorovala, že keď som sa zbavila veľkého.stresu z práce, tiež sa to zmiernilo..