Ahojte, skusim aj tu poprosit o radu nestrannych ludi, kedze uz neviem ako dalej. Ide o to ze s bratom sme zdedili pred 10 rokmi pozemok po otcovi. Pozemok je vedla rodicovskeho domu, ktoreho je brat vlastnikom. Na pozemok je tiez pristup od jeho dvora pri dome, a spredu od cesty je hranica pozemku, kde by sa casom dala spravit pristupova cesta, ale ma tam brat plot ktory bol postaveny este s domom starymi rodicmi. Pozemok mame kazdy 1/2 a on stale hovori ze jeho polovica je ta blizsie k domu, aj ked to nie je vymerane. Ja sa tomu nebranim, ma tam drobne stavby aj cisticku odpadovych vod. Ide o to, ze ja odkedy som vlastnikom pozemku, som ho nijako nevyuzivala. Brat si tam pasie ovecky a prednu cast sem tam pokosi. Brala som to, ze kedze vacsinu pozemku uziva on, nebude s nicim problem. Posledne roky vsak neustale do mna rype, ze si to mam prist kosit. Ked som navrhla, aby sme to rozdelili ako treba a ja by som si tam postavila nejaku mensiu chatku a chcela by som tam nieco pestovat, tak mi to doslovne zakazal ze v ziadnom priprade tam ja nebudem nic take stavat a ze mi zakaze chodit tam cez jeho dvor a nedostanem sa tam kedze od cesty je momentalne murik a plot. Som momentalne v patovej situacii, ale chcem to riesit. Dala by som to vymera geodetovi a rozdelit na dve parcely jeho a moju a ja by som ju mohla uzivat podla seba. Avsak musel by sa zrusit ten plot vpredu a spravit pristup, kedze on cez jeho pozemok nepovoli. Ani o tomto vsak nechce pocut, proste ziadne riesenie pre neho nie je dobre. Pozemok chce uzivat iba on, ale starat sa mam aj ja o polovicu, ani neviem pritom ktora ma byt moja. Kupit za cenu, aku ten pozemok ma, kedze ma potencial stavebneho pozemku nechce, chcel mi zan dat smiesnych par eur. Neviem ako dalej postupovat, sudit sa nechcem. Co by ste robili na mojom mieste?