Dobrý deň,
Rád by som Vás požiadal o radu, možno má niekto podobnú skúsenosť. Som muž 35rokov výška 198cm s nadváhou. No okrem tej mám aj problém v poslednej dobe pri chodení. Keď kráčam svojim (rýchlejším) tempom, začínam pociťovať bolesti v lýtkach. Vždy to začne na pravom, ale neskôr sa bolesť presunie aj na ľavé. Je to veľmi nepríjemný pocit, ktorý sa pri pokračovaní chôdze stupňuje, až ma donúti úplne zastaviť a poľaví asi po 10 minútach. Tú bolesť by som prirovnal ku silnému kŕču, ktorý sa stupňuje a keď je bolesť už naozaj neúnosná, tak je ten sval tvrdý ako kameň. Nie som lekár, ale vždy je to v tom jednom svale, ktorý sa tiahne z podkolenia popri píšťale z vonkajšej strany skoro až ku chodidlu (myslím, že odborne je to tibialis anterior).Divné je, že napríklad keď chodievam s deťmi na prechádzku, nemávam také problémy (asi chodím pomalšie) a miestami chodievam hrávať basketbal, kde pri 90% aktivity tiež tieto problémy nemám, hlavne teda pri rýchlej chôdzi. Je to dosť obmedzujúce a nepríjemné. Dávnejšie som s tým bol u Dr. na cievnom, dostal som Detralex a kompresné punčochy, ale aj tak sa to nezlepšilo. Viete mi prosím niekto poradiť, čo to môže byť, alebo ako z toho von, prípadne ku komu sa pýtať u všeobecného lekára? Ďakujem
Bolesť lýtok
to by mal hádam obvodný vedieť, kam treba posielať s takýmito problémami a nie ešte aby ty si sa niekam musel pýtať.