Krvácanie z hrdla

Príspevok v téme: Krvácanie z hrdla
arthurholj

Zdravím uz viac ako 4 dni mavam záchvaty kašlú a pred 2 dňami som začal chriachlit krv nie vypluvat ani kašľať ale len chriachlit je zmiešaná s hlienmi je čerstvá a su to take vlásky chcel by som vedieť co to môže byť môžu to byt potrhane žilky alebo cievky v hrdle z toho suchého kaslu ?

arthurholj

Ďakujem veľmi pekne navštívil som včera pohotovost a povedali ze skutočne to môže byt ti ale nedokážu sa mi pozrieť do hrdla 3 den chriachlim krv dnes to vyzeralo ako cisty flak čerstvej krvi a v nej časti čiernej farby , a aj stará krav sla von ktora vyzerala ako vlasky

ahjajjaj

Vzhľadom na to, že je krv jasnočervená, čerstvá, ide naozaj o poranenie vlásočníc v dôsledku fyzického dráždenia (kašľa). V niektorých iných prípadoch dochádza v dôsledku kašľa aj napr. k zvracaniu. V každom prípade si tak intenzívny kašeľ vyžaduje lekárom predpísaný liek na upokojenie a utíšenie, takže odporúčam okamžitú návštevu obvodného lekára alebo lekárskej pohotovosti. Domácke recepty sú zohriaty olej, alebo masť na handru, a zábal hrudníka teplým obkladom. Olej alebo masť sú preto lepšie, lebo dlhšie vydržia byť teplé a teplo vie skrze nich viac vsiaknuť do pokožky.