Bolest prs

Príspevok v téme: Bolest prs
Kkkkk

Zdravim, vsade na internete sa pise ze bolest prs prichadza uz na zaciatkoch tehotenstva. Co ten zaciatok tehotenstva ale je. Ide o prvy mesiac alebo moze ist aj hned o prvy druhy tyzden? Mame taky problem ze priatekla mala predomnou dlhodobeho partnera. Po rozchode prvy mesiac pocitovala nezvycajne silnu chut na sladke, rozne kombinacie jedal a chut jest viac. Teraz sa k tomu pridala vyrazna bolest prs. Moja otazka je ze ak nahodou tehotna naozaj je, moze bolest prs prist hned prvy/druhy tyzden po otehotneni(to je cas kedy by sa mojhlo stat ze otehotnela som mnou) alebo je tento cas priliz skoro na akykolvek priznak a nastava skor az niekedy po prvom mesiaci?

ahjajjaj

ahoj, bolesť pŕs nemusí byť znakom gravidity, ale je často súčasťou aj predmenštruačného syndróm alebo prebiehajúcej ovulácie.
Prvý a druhý týždeň tehotenstva v skutočnosti neexistuje, pretože vtedy žena ešte tehotná nie je. Prvý týždeň gravidity sa ráta nie odo dňa oplodnenia, ale od prvého dňa poslednej menštruácie. Ku gravidite málokedy dochádza práve počas menštruácie, väčšinou k nej dochádza v druhom či treťom týždni menštruačného cyklu. Priateľka nech sa upokojí, to, či je gravidná, sa zrejme dozvie najskôr o 2 týždne.
Bola som gravidná 3 krát. Bolesť pŕs spôsobená ich rastom začala u mňa až koncom druhého mesiaca gravidity, ale vtedy je už aj tehotenský test pozitívny.